Webinaari IV: pienryhmähuoneet Connectissa

Adobe Connect -kokoustamisväline on päivitysten myötä parantanut käytettävyyttään pienryhmähuoneiden osalta. Myös luottettavuus pienryhmähuoneiden käytössä on parantunut: enää ei esim. kameraa tarvitse aktivoida uudelleen pienryhmävisiitin jälkeen. Syksyn webinaarisarjan neljännessä osassa Markku Närhi Jyväskylän yliopistosta puhui pienryhmähuoneiden käyttöönotosta ja antoi vinkkejä erilaisiin työskentelytapoihin. Jotta pienryhmätyöskentelystä saa hyötyä irti, on syytä olla melko tottunut Connect-käyttäjä. Suosittelen kuitenkin reippaasti kokeilemaan esim. kollegoiden kanssa pienryhmätoimintoa ja Connectia muutenkin. Voitaisiinko vaikkapa seuraava tiimipalaveri pitää etäistuntona?

Jos joku jamkilainen haluaa isännöidä tai emännöidä omaa etätapaamista ja tarvitsee sitä varten oman kokoushuoneen, voi yksiköiden uusmeedioilta kysyä apua asiaan. Connectin avulla välität myös esim. luentoja poissaolijoille tai nauhoitat omia pieniä esityksiä jaettavaksi. Talossa on myös hd-webbikameroita ja kokousmikrofoneja, jos haluat välittää esim. isomman ryhmän tekemisiä Connectin välityksellä.

Connectin etu esim. Skypeen tai Google +:n hangoutiin (eli ajanviettopaikkaan) verrattuna on materiaalin jakamisen helppous: samalla välineellä voidaan näyttää esityksiä, jakaa työpöytänäkymää tai vaikkapa selainnäkymää samaan aikaan, kun asiasta keskustellaan mikkiluurien tai chatin avustuksella. Tulevaisuus näyttää, miten esim. Google +:n hangout-toiminto monipuolistuu.

Jamkilaiset voivat testata Connectia tiistaisin klo 12-13 välisenä aikana osoitteessa http://connect.jamk.fi/testaus. Kirjaudu sisään vieraana, tee ääniasetusten testaus ja anna palaa!

 

Jätä kommentti