Kirjaston tietokannat mobiilisti

Pirkko Jokela JAMKin kirjastolta on koonnut listaa kirjaston Nelli-portaalissa olevista mobiileista tietokanta- ja lähdeviitteidenhallintasovelluksista, jotka hyödyttävät opettajan ja tutkijan työtä.

PubMed

PubMed on JAMKissa Nelli-portaalin kautta käytettävä, maksullinen lääke-, hoito- ja hammaslääketieteen artikkeliviitetietokanta. Osa tietokannan artikkeleista on saatavissa myös kokoteksteinä. PubMed-sovellus on saatavissa sekä iPhonelle, iPadille (PubMed on Tap) että Androidille (PubMed Mobile).

Lisätietoa PubMedista

PubMedin asennus- ja hakuohjeet

EBSCOhost

EBSCO-tietokannat ovat maksullisia tietokantoja, jotka sisältävät artikkeliviitteitä ja kokotekstiartikkeleja eri tieteenalojen (Academic Search Elite) tai erityisesti liiketalouden (Business Search Elite), terveystieteen (Cinahl) ja kasvatustieteen (ERIC) alalta.

EBSCOhost on tehty iPhonelle, mutta toimii myös iPadilla.

EBSCOhostin asennus- ja hakuohjeet

SciVerse ScienceDirect

ScienceDirect on Elsevierin maksullinen, monitieteinen artikkeliviitekanta, joka on JAMKissa käytössä Nelli-portaalin kautta. Sovelluksella voi hakea ja lukea kokotekstiartikkeleita, tallentaa artikkeleita paikallisesti ja lähettää niitä PDF-muotoisina sähköpostissa.

SciVerse ScienceDirect-sovellus on saatavissa sekä iPhonelle, iPadille että Androidille.

SciVerse ScienceDirectin asennus- ja hakuohjeet

PLoS Reader

Public Library of Science (PLoS) on ei-kaupallinen organisaatio, joka kustantaa luonnontieteellistä ja lääketieteellistä kirjallisuutta vapaan julkaisemisen (open access) periaatteilla. PLoS Reader on iPad-sovellus, jolla voi tallentaa kokotekstejä myöhempää lukua varten (Save Article), kopioida lähdeviitteen (Copy Citation), lähettää artikkelin sähköpostilla (Email Article), lukea seitsemää PLoS-lehteä:

Androidille löytyy PloS ONE to go -sovellus. iPhonelle ja iPadille PloS Medicine-sovellus (optimoitu iPadille). PloS Medicine sisältää artikkeleita lääketieteen ja biolääketieteen alalta vuodesta 2004 alkaen.

PloS Medicinen asennus- ja hakuohjeet

Mendeley Lite / Scholarley

Yhteisöllinen lähteidenhallintasovellus, joka mahdollistaa oman artikkelikirjaston rakentamisen ja viitteiden jakamisen tutkijakollegoiden kesken. Mendeley Lite iPhonelle, iPadille, Scholarley Androidille (vielä beta-vaiheessa).

 

Jätä kommentti