Kuvat verkosta – ihan luvan kanssa!

Jos haluat piristää Optiman työtilaa tai verkkomateriaalia kuvilla, mistä etsit? Googlettamalla löytyy mitä hienompia kuvia mutta niitä ei noin vain saa ottaa omaan käyttöön. Ei ilman lupaa.

Onneksi verkossa on saatavilla myös kuvia, joiden käyttöön kuvan ottaja on antanut luvan esimerkiksi Creative Commons -lisenssillä. Hyvä paikka lähteä etsimään tällaisia kuvia on Flickr-kuvanjakopalvelu.

Katso Eero Nukarin tekemä video kuvien etsimiseen.

Kun löydät sopivan kuvan, tallenna se omalle tietokoneelle. Ota talteen myös kuvan verkko-osoite, kuvan ottajan nimi tai nimimerkki sekä lisenssi. Näitä tietoja tarvitset asianmukaisen viittauksen tekemiseen. Tässä alla vielä esimerkki Flickr -kuvapalvelusta löydetystä kuvasta ja viittauksesta.


David Jackmanson Flickr, CC BY

Ei muuta kuin kuvia etsimään!

PS. Jos tulee kysyttävää, kysäise yksikkösi uusmediasuunnittelijalta!

Jätä kommentti