Moniviestin jakelee videomateriaalit verkkoon

JAMKilla on ollut maaliskuusta 2010 käytössä Jyväskylän yliopiston tietohallintokeskuksen kehittämä Moniviestin-palvelu. Moniviestin toimii julkaisukanavana monimediaisille kuvaa, videota, ääntä ja tekstiä sisältäville verkkoaineistoille, kuten opetus- ja tiedotusmateriaaleille. Moniviestintä voidaan käyttää myös suorien verkkovideolähetysten julkaisukanavana. Osa videoista on julkisia, osa katsottavissa vain kirjautuneena ja tietyillä oikeuksilla varustettuna. Videoiden lisäämisoikeus on rajattu tietylle ylläpitäjäjoukolle.

Tilastoa

Vuoden 2011 loppuun mennessä Moniviestimen kautta on julkaistu ja jaettu katsottavaksi 225 tuntia videotallenteita. Tästä määrästä Hyvinvointiyksikön osuus on 52%, AOKK 13%, Lipa 8%, Teknologia 5%, Hallinto 4%, Kielikeskus 1% ja erilaiset tapahtumat 15%. Kuvaukset on toteutettu pääosin harjoittelijavoimin tapahtumapaikoilla. Myös pääkampuksella sijaitsevassa Studiossa (R35A102) on tuotettu video- ja äänimateriaalia opetus- ja tiedotuskäyttöön. Siellä kuvaukset on hoitanut media-assistentti Jani Pyykkönen.

Studio liikkeellä

Viime aikoina kuvausstudiota on kehitelty ja varusteltu mobiiliin käyttöön. Voimme tarvittaessa siirtää studion toiminna tapahtumapaikoille, jolloin voimme järjestää paikan päälle haastattelupisteen ja kuvata suoria lähetyksiä useammalla kuin yhdellä kameralla. Tämmöinen järjestely vaatii tietysti myös useamman ihmisen työpanoksen (mm. haastattelijat, kuvaajat, leikkaaja, editoija) ja ennakkosuunnittelua. Tätä mobiilin studion mallia pääsemme huhtikuussa esittelemään ITK-päivillä Aulangolla.

Opiskelijoiden kuvausrinki

Jatkossa opetustiloissa tapahtuvia kuvauksia on tarkoitus toteuttaa JAMKin ja JY:n opiskelijoiden yhteisen kuvaajaringin kautta. Tietohallinnon av-palvelu välittää kuvauspyynnöt kuvaajaringille ja kiinnittää kuvaajat keikkoihin. Kuvaajat saavat tietohallinnolta kuvausvälineet lainaksi. Tilaaja maksaa keikoista opiskelijoille yhteisen taksan mukaista tuntipalkkaa.

Moniviestin löytyy osoitteesta:

http://moniviestin.jamk.fi

Kuvaus- ja studiotiedustelut sekä moniviestintuki

Jari Järvinen, järjestelmäsuunnittelija, tietohallinto, etunimi.sukunimi@jamk.fi

Teksti ja kuva: Jari Järvinen

Jätä kommentti