JAMKilaisia SULOP-seminaarissa

SULOP 2012 eli Sulautuvan opetuksen ja oppimisen seminaari järjestettiin Helsingin yliopistossa 8.-9.3. JAMKista Sulopiin osallistuivat minä (eli Linda) ja Varosen Mari, ja matkaa teimme yhdessä yliopistoväen kanssa: näin saatiin junassa päivitettyä kuulumiset ja hiottua vielä esitykset kuntoon. Marilla oli nimittäin seminaarissa JY:n Merja Ruuskan kanssa yhteisesitys, jossa he kertoivat JAMKin, Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyökäytänteistä.

Oma esitykseni käsitteli tarinallisuutta verkkototeutuksissa. Puhuin siitä, kuinka verkkomateriaalin suunnittelussa olisi syytä ottaa opiskelija huomioon – asettaa hänet jopa keskiöön – ja tehdä hänelle materiaalin punainen lanka näkyväksi. Tarinallisuus on yksi keino tähän. Näytin erilaisia malleja verkkomateriaalin jäsentämiseen ja esimerkkien avulla kerroin vielä omista kokemuksistani kielten saralla sekä LIPAn materiaalien työstämisessä. Esitykseni diat voit käydä katsastamassa Slideshare-palvelussa.

Muuttuvat oppimisympäristöt

Aamu kuitenkin alkoi pääpuhujilla. Ehdin kuulla Jari Multisiltaa ja Eeva Voutilaista.  Multisillan esityksessä puitiin mm. diginatiiveja ja digieliittiä. Myös oppimisympäristön muutos on hänen mukaansa tapahtumassa juuri nyt, kun esim. videomateriaalin tuottamisesta on tullut jokanaisen yksinkertaista puhdetyötä. Eeva Voutilainen kertoi käytännön verkko-opettajakokemuksistaan ravitsemustieteen opettajana. Connect-tapaamisten ja -luentojen avulla opiskelijat pysyvät motivoituneina ja monipuoliset tehtävätyypit varmistavat hyvän oppimiskokemuksen. Myös pakko motivoi hänen mukaansa opiskelijoita kiitettävästi.

Opinnäytetyö sulautuvasti

Päivän lopuksi kävin myös kuulemassa Pohjois-Karjalan AMK:n Maarit Ignatiuksen kokemuksia opinnäytetyön ohjauksesta sulautuvasti. Opiskelijan oma henkilökohtainen oppimisympäristö (eli PLE) oli muotoutunut erilaisten some-välineiden avulla ja ohjaaja oli joustavasti siirtynyt opiskelijan matkassa välineestä toiseen sekä sisällöstä kolmanteen.

Piirretyt muistiinpanoni eli tiivistelmäpläjäykset näistä esityksistä löydät Posterus-palvelusta.

Jätä kommentti