Webinaarisarjassa videot opetuksessa

Jari Järvinen JAMKista ja Teijo Argillander Jyväskylän yliopistosta pitivät 29.3.2012 webinaarin videoitten käytöstä opetuksessa. Videomuotoinen viestintähän on viime aikoina yleistynyt nopsasti helppojen välineiden myötä:  Skype, Googlen hangout-palvelu, Lync, tai muut erilaiset videoneuvottelujärjestelmät mahdollistavat joustavan yhteydenpidon tai vaikkapa etäluennoinnin.

Aiemmin videoita, dokumentteja tai elokuvia, on perinteisesti käytetty oppitunneilla vaikkapa avauskeskustelun pohjustajina. Nykyään opetuksessa saattaa olla käytössä videonpätkiä netistä, YouTube-klippejä, Ylen Areenan opetusvideoita tai vaikkapa oppilaitoksen omaa materiaalia. Videopäiväkirjat esim. omasta työsuorituksesta tai -harjoittelusta tai opintosuoritukset videomuotoisesti ja videot oppimismuotona ovat myös nykyoppimisen keinoja.

Webinaaritallenteessa annetaan myös vinkkejä verkkovideoihin luennointitilanteessa. Tiedätkö esim. miten kannattaa valmistautua videoitavaan luentoon tai mitä luennoitsijan pitää ottaa huomioon videoitavan luennon aikana?

Kaikkia videotuotoksia käytettäessä tulee kuitenkin kunnioittaa tekijänoikeuksia. Jos esim. pohdit, voitko näyttää YouTube-videoita opetuksessa, tule osallistumaan 24.4. pidettävään tekijänoikeuspajaan ja kysy asiaa tekijänoikeusguru Tarmo Toikkaselta.

Jätä kommentti