Tabletteja ja oppimisympäristöjä – nyt ja tulevaisuudessa

Tabletit opetuksessa

16.11. järjestetty Tabletit opetuksessa -tapahtuma kokosi satakunta tablettien opetuskäytöstä kiinnostunutta opettajaa Jyväskylän eri oppilaitoksista. Päivän aikana opittiin iPadin peruskäyttöä ja kuultiin käytännön kokemuksista ammatillisessa koulutuksessa, lukiokoulutuksessa sekä korkeakouluissa. Teemapienryhmissä perehdyttiin mm. tablettien hyödyntämiseen liikunnan ja kielten opetuksessa, etäohjauksen välineenä, videon tuottamisessa ja tietotyöläisen työvälineenä.

Tapahtuma järjestettiin Jyväskylän yliopiston tietotekniikan laitoksen ja IT-palveluiden, Jyväskylän ammattikorkeakoulun sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän yhteistyönä.  Toteutuksessa olivat mukana myös hankkeet ”4GEE”, “Tieto- ja viestintäteknologian hyödyntäminen oppimisessa” ja “Pulpetista tabletille”.’

Oppimisympäristöt tänään ja huomenna

20.-21.11. järjestetty Oppimisympäristöt tänään ja huomenna -seminaarissa pohdittiin sosiaalisen median, mobiililaitteiden ja pelien käyttöä oppimisympäristöinä opetuksessa sekä tehtiin katsaus myös tulevaisuuden osaamisvaatimuksiin ja ympäristöihin. Seminaarissa oli monta loistavaa puheenvuoroa, jotka voi onneksi katsoa myös tallenteena.

Seminaarissa kirjoitettiin myös yhteisiä muistiinpanoja Google Drivessä. Näin etäseuraajan näkökulmasta se oli erittäin positiivinen kokemus, jota kannattaa hyödyntää myös jatkossa muissa seminaareissa.

 

Jätä kommentti