Kätevä työkalu ideoiden keräämiseen ja äänestykseen

Tricider.com-osoitteesta löytyy ketävä ja helppokäyttöinen palvelu ideoiden keräämiseen,  niiden yhteiseen kehittelyyn ja priorisointiin.

Idea palvelussa on yksinkertainen:

  • aseta kysymys tai teema (esim. Mihin teemoihin haluaisit lisäopastusta?)
  • jaa osoite osallistujille (esim. sähköpostilla)
  • kukin osallistuja voi kirjoittaa omia ideoita tai ehdotuksia (esim. sidosryhmäanalyysi jäi epäselväksi) joko anonyymisti tai nimellä ja halutessaan myös perustelujen kera
  • kukin osallistuja voi äänestää mieluisia ehdotuksia ja lisätä omat perustelunsa
  • lopputuloksena saadaan osallistujien näkemys suosituimmista ideoista (esim. top 5 teemoista, joihin halutaan eniten lisäopastusta)

Palvelu on ilmainen (max. 20 osallistujaa) eikä vaadi rekisteröitymistä tai tunnuksia. Kyselylle voi määrittää vastausajan ja kyselyn saa suojattua salasanalla.

Hyödynsin itse palvelua kysymällä opiskelijoilta toiveita seuraavan tapaamisen sisällöistä. Opiskelijat (ja minä mukaan lukien) kirjoittivat toiveitansa ja äänestivät itselleen mieluisia. Äänestyksen jälkeen meillä oli yhteisöllisesti tuotettu lista toiveista, joita lähdimme käymään läpi tärkeysjärjestyksessä.

Palvelu soveltuu hyvin pienehkön ryhmän (max 20 osallistujaa) yhteiseen ideariiheen, toiveiden kartoittamiseen, asioiden priorisointiin, toiminnan suunnitteluun. Ideoiden anonyymi kirjaaminen antaa tilaa kaikkien mielipiteille. Asioiden arvottaminen tapahtuu sisällön, ei idean esittäjän mukaan.

Jätä kommentti