Take Away: Miten eri opetusmenetelmiä voi toteuttaa Connectissa?

Tämän päiväisessä Take Away -webinaarissa tutustuttiin Connectin Layouttien pedagogiseen käyttöön ja perehdyttiin, miten eri opetusmenetelmiä voi toteuttaa verkossa.

Minna Koskinen Ammatillisesta opettajakorkeakoulusta esitteli Connectiin tuotettuja  Layout-pohjia, joiden avulla voi toteuttaa mm. kalamaljakeskustelua, draamaa, ideariihejä tai erilaisia ryhmätyöskentelymenetelmiä.

Jos ajatellaan tavallista luokkatilaa, kalusteiden ja laitteiden sijoittelulla on merkitystä opetustilanteeseen ja siihen, tukevatko vai hankaloittavatko ne valittua opetusmenetelmää. Perinteinen pulpettirivistö sopii luentotyyppiseen opetukseen mutta Learning cafe -tyyppinen toiminta vaatii uudelleenjärjestelyä.

Sama juttu on Connectissa. Oletuksena oleva Layout soveltuu hyvin yksisuuntaiseen webinaariin tai palavereihin mutta ryhmätyöskentelyyn ja vaikkapa sen Learning cafen toteuttamiseen se ei toimi.

Katso webinaaritallenne ja ota ideat käyttöösi!

Jätä kommentti