Minulle uusi Padlet

Aloitin maanantaiaamun tsekkailemalla verkostoni postauksia bittimaailmasta. Esille pompahti Anne Ronkaan kirjoittama blogipostaus liverapoilusta. Postauksen lopussa oli myös esitys kollektiivisista tapahtumamuistiinpanoista, ja  välinevinkkien joukosta bongasin Padlet-nimisen sovelluksen. Padlet mainostaa olevansa sovellus, joka mahdollistaa ajatustenvaihdon helposti. Padlet on kuin verkossa oleva paperiarkki, jonne voidaan yhdessä laittaa ja tuottaa sisältöä vapaasti mihin kohtaan tahansa. Ylös kirjattuja ajatuksia voi sitten siirrellä paperilla ja vaikkapa ryhmitellä tarpeen mukaan. Ja totta kai sovellus toimii myös myös mobiililaitteilla.

Löytyipähän sopiva työkalu sillekin opettajalle, joka männä viikolla kyseli vinkkejä, miten voisi luennolla kerätä opiskelijoiden ideoita ja sitten ryhmitellä niitä.

Äkkiseltään katsottuna Padlet vaikuttaa superhyvältä yhteisen tekemisen työkalulta: se on ilmainen, ei vaadi kirjautumista, luodun seinän yksityisasetuksia voi muokata – samoin myös osoitetta, taustaa yms. Mieleeni juolahti, että taustakuvaksi voisi tuoda oman valmiin hahmotelman, joten erilaisten tehtävien toteutukset voisi valmistella etukäteen ja sitten vain teettää luokassa (tai virtuaalisesti) oppijoilla.

Padletiä pitää ehdottomasti testata lisää!

P.S. Tämä työkalu ei ollut minulle aiemmin tuttu, joten kiitos verkostolle, jolta sen bongasin.

Seinälle voi tuoda kuvia yms. ja ”lappusille” kirjoitettuja ideoita voi liikutella seinällä mihin tahansa. Taustakuvan voi vaihtaa ja valmiiden vaihtoehtojen tilalle voi tuoda myös oman kuvan.

1 kommentti

  1. Paluuviite: Minulle uusi Padlet – Sihti, siilo ja suo...

Jätä kommentti