Kuinka tehdä piirrelty ja käsinkirjoitettu Powerpoint-esitys?

Kävin luennoimassa sosiaalisesta mediasta JAMKin liiketalouden opiskelijaryhmälle. Koska olen sitä mieltä, että Powerpoint-esitysohjelman listapallukat ja valmiit mallipohjat ovat syövyttävää happoa työelämän muutenkin rasittamille ihmisaivoille, teen esitykseni nykyään useimmiten käsin. Tietokoneaika on tehnyt meistä näppäimistön vankeja, mutta tablettitietokoneet (täppärit, hiplutaulut, pädit yms.) ovat onneksi vapauttamassa meitä qwerty-kahleesta ja voimme taas palata käsin kirjoittamisen ja piirtämisen aikaan. Sillä: käsi ylös, joka on tylsistynyt monen monta kertaa tämmöisen esityksen äärellä?

Haluatko tehdä esityksiä toisin? Piirrellä ja kirjoitella voit tietenkin paperin ja kynän avulla, ja sitten skannata tai valokuvata piirroksesi esitystäsi varten. Tätä ohjeistusta varten voit kuitenkin kaivaa esille sehän-on-hupivehje-ei-sillä-töitä-pysty-tekemään-iPadisi pölyttymästä sieltä tv-sohvan käsinojalta. Tässä siis ohjeeni esitysten tekemiseen käsin iPadin avulla:

1) Tarvitset jonkin piirrosohjelman. Itse olen mielistynyt Adobe Ideas -sovellukseen, mutta muitakin on. Pääasia on, että saat piirroksesi ulos sovelluksesta esim. jpg-kuvina.

Jos väität, että et osaa piirtää, niin kirjoita. Tai tee tikku-ukkoja, kuten Back of the Napkin -kirjan kirjoittaja Dan Roam.

2) Kun kuva on valmis, siirrä se piirtosovelluksesta iPadisi kuvakansioon.

3) Piirrosohjelman lisäksi tarvitset Keynote-esityssovellusta. Kun olet luonut Keynote-esityksen, tee esitykseen uusi dia, jonne liität kuvan.

4) Keynotessa kuvaa pystyy muunnella jonkin verran. Keynoten käytön oppii harjoittelemalla: kokeile rohkeasti, et saa sitä rikki!

5) Ja kas! Meillä on huikean hieno esitys, jonka voi käydä esittämässä aamuväsymystään nuokkuville opiskelijoille tai kokousväsymyksestä kärsiville kollegoille!

 

P.S. Jos olet kiinnostunut luentoni sisällöstä ja esitystä varten piirtelemistäni kuvista, löydät esitykseni Slidesharesta.

 

Jätä kommentti