Kohti Online Educa Berlin -häppeningiä!

Osallistumme Minnan kanssa tällä viikolla Online Educa Berlin -tapahtumaan. Matkaa ryhdyttiin suunnittelemaan aiemmin syksyllä ja totta kai valjastin some-työkalut käyttööni. Koska en ole ollut Berliinissa kuin muutaman kerran lyhyesti, en oikein hahmottanut kaupungin keskustan rakennetta. Niinpä päätin ottaa kartan avuksi ja loin itselleni Googlen karttatyökalun avulla oman OEB-kartan. Kartalle merkitsin lentokentän, muutaman eri hotellivaihtoehdon ja itse Online Educa Berlin -tapahtumapaikan. Näin pystyin helposti vertailemaan eri hotellivaihtoehtojen sijanteja suhteessa lentokenttään ja tapahtumapaikkaan.

Voisi olla kartta

Lindan Online Educa Berliini -kartta – saa käydä tsekkaamassa!
(Ja nyt jos tämä JAMKin käyttämä versio WordPressistä sallisi, niin tuossa yläpuolella näkyisi hienosti Google-karttani upotettuna. Höh ja pöh.)

Työmatkamme on vain lyhyt piipahdus, joten tuskin ehdimme Berliinissä mitään sen kummempia kohteita bongailla, mutta merkitsinpä karttaan kuitenkin TOP10-kärjen joulumarkkinavoittajan sekä muutaman museon, joita OEB-tapahtuma suosittelee. Viestintämuseo tai tietokonepelimuseo voisivat kyllä olla mielenkiintoisia vierailukohteita.

Hotellivalinnassa oiva työkalu on Tripadvisor. Sen vinkkeihin on joskus syytä suhtautua hieman suodattaen, sillä joskus hotellinomistajat palkkaavat sukulaisensa ja alaisensa kirjoittamaan myönteisiä arvioita – tai niin ainakin minä epäluuloisena ihmisenä tapaan kuvitella.

Tapahtuman aikana seurataan tietenkin Twitter-virtaa ja OEB-tapahtumia pääsee seuraamaan aihetunnisteella #OEB13.

Vastaavanlaisen oman kartan olen muuten tehnyt Tukholmastakin. Kyllästyin siihen, kun minulta jatkuvasti kysyttiin shoppailu- ja ravintolavinkkejä Tukholmaan. Keräsin omat lempipaikkani kartalle ja nykyään jaan vain linkin tuohon omaan Google-karttaani. Jos sinä haluat saada Tukholman-vinkkini, niin ottaos yhteyttä ja kysy nätisti – saatat saada linkin karttaan 😉

2 kommenttia

  1. Nyt kun matkoista ja kartoista puhutaan, niin en malta olla laittamatta shoppailukarttavinkkiä.

    Kirjaston hankkimassa trenditietokannassa nimeltä WGSN on tuoreita kaupunkioppaita muodin ja designin ystäville. (Linkki: http://www.nelliportaali.fi/link/FIN41927). Seuraavan reissun valmistelun voi aloittaa sieltä. Tai sitten voi reissata vain virtuaalisesti ja haaveilla shoppailusta, kuten minä 🙂

    Tietokanta on maksullinen, joten tarjolla vain JAMKin henkilökunnalle ja opiskelijoille JAMKin tunnuksin.

Jätä kommentti