Joko tunnet Socrativen?

Socrative on helppokäyttöinen työkalu mielipidekartoitusten ja kyselyiden tekemiseen. Se sopii hyvin esimerkiksi isojen opiskelijaryhmien opetukseen ja aktivointiin. Se antaa myös erinomaisen lisän tilanteisiin, joissa on läsnäolijoiden lisäksi on myös etäosallistujia. Socrativen avulla voidaan kerätä osallistujien ajatuksia ja mielipiteitä ja niistä voidaan myös äänestää tärkeimmät.

Socrative on ilmainen ja toimii selaimen kautta kaikissa laitteissa: tietokoneilla, tableteilla, älypuhelimissa. Opettajan täytyy rekisteröityä ja luoda tunnus Socrativen käyttöä varten mutta opiskelijat voivat osallistua ilman tunnusta.

Näin se käy:

Rekisteröitymisen jälkeen opettaja saa käyttöönsä oman huoneen ja huonekoodin, jonka avulla opiskelijat pääsevät vastaamaan kysymyksiin. Koodi toimii siis salasanana.

Socrativeen voi tehdä yksittäisiä kysymyksiä tai kysymyspattereita. Kysymystyyppeinä ovat monivalinta, oikein-väärin ja avoin vastaus, joita voi myös yhdistellä. Opettaja käynnistää kyselyn, jonka jälkeen kysymykset tulevat näkyviin huoneessa oleville opiskelijoille. Vastata voi nimellä tai nimettömänä.

socrative näkymät

Vastaukset tulevat näkyviin opettajan näkymään reaaliajassa ja ne voi julkaista myös opiskelijoille. Avoimiin kysymyksiin voi lisätä myös äänestyksen, jolloin vastausten antamisen jälkeen niistä äänestetään paras vaihtoehto. Tämä sopii hyvin esimerkiksi ennakkotoiveiden kartoittamiseen, ajatusten ja mielipiteiden, ideoiden kokoamiseen.

Jokaisesta kyselystä saa raportin, jonka voi lähettää suoraan omaan sähköpostiinsa. Näin esimerkiksi kootut ideat jäävät talteen ja niitä voidaan hyödyntää myöhemmin.

Kokemuksia

Olen osallistunut seminaariin, jossa Socrativeen kirjattiin parikeskustelun jälkeen omat näkemykset annettuihin kysymyksiin. Oli mielenkiintoista nähdä myös muiden ryhmien ajatuksia ja niistä syntyi hyvin keskustelua.

Itse olen käyttänyt Socrativea oman esitykseni osana, kun mukana oli sekä läsnä- että etäosallistujia. Näin kaikki osallistujat pääsivät tasavertaisina kertomaan oman näkemyksensä ja näkivät myös kokonaiskuvan koko ryhmän tasolla.

Suosittelen lämpimästi tutustumaan ja kokeilemaan!

Kurkkaa Socrativen esittelyvideo.

 

Jätä kommentti