Loppukesän kiinnostavimmat MOOCit opettajalle

Massiivisten ja avointen verkkokurssien (MOOC) tarjonta on myös suomalaisten kesälomasesonkina kattavaa. Jos siis loppukesälle ja syksylle on varastossa halu oppia uutta, ovat MOOCit erinomainen vaihtoehto. Tarjontaa on laidasta laitaan, lähes alalta kuin alalta. Listasin tähän neljä loppukesän aikana alkavaa, kiinnostavaa MOOCia opettajille – ja toki muillekin oppimisesta kiinnostuneille. Osalla aion olla itsekin mukana, ainakin alussa. MOOCin kun voi ihan huoletta jättää kesken, jos sisällöt tai menetelmät eivät sinulle tunnu sopivilta. Tai aika ei riitäkään.

Future Classroom Scenarios

European Schoolnet -verkoston tarjoama MOOC on starttaamassa lähipäivinä (28.7.-14) toista kertaa. Ensimmäinen kierros sai kehuja mm. kollegaltani Minna Koskiselta, joten itse aion tarttua Minnan vinkkiin ja hypätä mukaan kelkkaan. Kurssi kestää kuusi viikkoa ja viikoittainen työmääräarvio on 2-3 tuntia – ajallisesti siis panos ei osallistujalle ole suuren suuri.

Learning to Teach Online

Courseran kautta tarjottava kurssi vaikuttaa kurssikuvaukseltaan hyvältä peruspaketilta verkko-opetuksesta kiinnostuneille. Kokeneille konkareille asiat lienevät jo tuttuja, mutta onhan se kertaus aina opintojen äiti jne. Kurssin voi suorittaa kahdella ei tasolla: standard stream (”perustaso”) tai distinction stream (”ansiokkaampi taso”). Tämä on minusta Courseran kursseilla erinomainen ominaisuus – erittäin opiskelijalähtöistä toimintaa. Saatanpa siis lähteä tuota perustasoa tutkimaan. Myös tämä kurssi alkaa jo maanantaina 28.7.

Design and Development of Educational Technology

MIT:n edX-aslustalla tarjoama kurssi vaikuttaa sekä luovalta että haastavalta. Kurssin lopputyönä opiskelijat suunnittelevat ja pitchaavat (pahoitteluni suomen kieli) uuden opetusteknologiaan liittyvän sovelluksen Kickstarter-tyylisesti. Mielenkiintoiselta vaikuttava kurssi erityisesti niille, joilla kenties on jo jokin orastava ajatus uudesta innovaatiosta opetusteknologian saralla. Kurssin voi toki myös vain auditoida läpi perehtymällä materiaaleihin, mutta mitään suoritusmerkintää ei näin ymmärtääkseni synny.

Emerging Trends & Technologies in the Virtual K-12 Classroom

Lyhyt ja arvioidulta työmäärältään kevyt MOOC. Tarkoitettu perusopetuksen parissa työskenteleville, joten tämä jää itseltäni väliin.

Unohdinko jonkin oleellisen MOOCin? Pistä vinkkisi kommenttikenttään.

Jätä kommentti