Verkkopedaosaajan open badget

jamk_e-learning-expert_badge_200x200_2014JAMKissa on jaettu open badgeja eli digitaalisia osaamismerkkejä mm. henkilöstökoulutuksista keväästä 2014 alkaen. Open badge on eräänlainen ”minitodistus”, jonka voi liittää näppärästi esimerkiksi sähköiseen portfolioon. Open badge -konsepti on Mozillan kehittämä järjestelmäriippumaton tapa esittää osaamista digitaalisesti.

JAMKin verkkopedagogiikan suunnittelijat ovat kehitelleet Verkkopedaosaaja -open badget opetusteknologian ja verkkopedagogiikan koulutuksiin. Kun jamkilainen suorittaa kolme tiettyyn osa-alueeseen (verkko-opetus, webinaarit, some, mobiili, video) kuuluvaa koulutusta, hän saa badgen. Osaamismerkin voi myös anoa esittämällä osaamisensa mm. blogiartikkelissa. Badgen ansainneelle lähetetään sähköpostitse linkki ja hän voi säilöä uuden badgensa Mozillan Backpackiin. Sieltä badgen tai badgekokoelman voi halutessaan esittää eri sosiaalisen median palveluissa.

Open badgeja jaetaan tällä hetkellä JAMKissa henkilöstökoulutuksista, täydennyskoulutuksista, korkeakouludiplomikoulutuksista, tapahtumista sekä JAMKOn koulutuksista. Parhaillaan suunnitellaan open badgejen käyttöä AHOT-toiminnassa.

 

jamk_webinar-expert_badge_100x100_2014  jamk_social-media-expert_badge_100x100_2014 jamk_online-teaching-expert_badge_100x100_2014 jamk_mobile-learning-expert_badge_100x100_2014 jamk_educational-video-expert_badge_100x100_2014

Jätä kommentti