Kirjaston tietokannat mobiilisti – ohjeet

PubMed

Sovelluksen asentaminen – iPhone, iPad

Jotta voit ladata kokotekstiartikkeleita, sovelluksen asetuksiin pitää lisätä JAMKin EZproxy-välityspalvelimen asetukset.

 1. Lataa Pub Med –sovellus App Storesta.
 2. Avaa Pub Med (Lite) ja napauta Library.
 3. Valitse Settings ja Library Proxy.
 4. Kirjoita EZproxy-kenttään: http://ezproxy.jamk.fi:2048/login?qurl=%@ ja napauta Library Proxy –kytkin päälle (muuttuu siniseksi).

Haku

Valitse Pub Med ja suurennuslasin kuva. Kirjoita hakutermit suoraan hakukenttään (perushaku) tai napauta hakukenttää kerran, minkä jälkeen voit valita joko edelliset hakusi (Recent Searches) tai tarkemman haun (Advanced Search). Jälkimmäisessä voit rajata haun kohdistumaan tiettyihin kenttiin, julkaisutyyppeihin tai aihealueisiin ja käyttää Boolen operaattoreita (and/or/not), etsiä joko kaikkia kokotekstejä tai vain ilmaisia.

Hakutulokset voi ladata koneelle (tallentuvat omaan Libraryyn) tai lähettää sähköpostilla itselleen tai kaverille (edellyttää, että sähköpostitili on aktivoitu iPadille).

EBSCOhost

Sovelluksen asentaminen – iPhone, iPad

Sovelluksen käyttäminen edellyttää tunnistautumista JAMKin opiskelijana tai henkilökuntana.

 1. Lataa sovellus EBSCOhost-sovellus App Storesta.
 2. Mene Nelli-portaaliin kirjaston etusivulta ja etsi EBSCOhost. Jos olet JAMKin verkon ulkopuolella, kirjaudu ensin sisään Nelli-portaaliin (http://www.nelliportaali.fi/jamk).
 3. Napauta EBSCOhost iPhone/iPad Application -EBSCOhost-kotisivun tai minkä tahansa alasivun alalaidassa.
 4. Kirjoita sähköpostiosoitteesi avautuvaan ponnahdusikkunaan. Sähköpostiosoite voi olla muukin kuin JAMKin sähköpostiosoite.
 5. Saat antamaasi sähköpostiin viestin, jossa on tunnistautumislinkki. Avaa sähköposti lukulaitteellasi (käytä JAMKin Webaccessia, jos et ole määritellyt sähköpostiosoitetta laitteen asetuksissa) ja napauta linkkiä. Saat yhdeksän kuukauden oikeuden käyttää EBSCOhostin tietokantoja.

Haku

Asetuksista voi valita tietokannat, joista haetaan, viitteiden määrän per näyttö, julkaisuajan, julkaisutyypin (haetko vain kokotekstejä tai vain vertaisarvioituja artikkeleita). Hakutulokset voi järjestää relevanssi- tai uutuusjärjestykseen.

Tallennettuja artikkeleita voi lukea myös silloin kun laite ei ole yhteydessä verkkoon.

SciVerse ScienceDirect

Sovelluksen asentaminen – iPhone, iPad, Android

Sovelluksen käyttö edellyttää tunnistautumista JAMKin opiskelijaksi tai henkilökuntaan kuuluvaksi.

Ennen kuin otat mobiilisovelluksen käyttöön, rekisteröidy palvelun käyttäjäksi:

 1. Mene osoitteeseen http://sciencedirect.com ja napauta Register sivun oikeassa yläkulmassa.
 2. Täytä rekisteröintilomake. Käytä JAMKin sähköpostiosoitetta.
 3. Saat sähköpostin, jossa on käyttäjätunnuksesi palveluun ja tunnistautumislinkki. Napauta linkkiä vahvistaaksesi tunnistautumisen. Voit käyttää samaa käyttäjätunnusta ja salasanaa sekä iPadissä että omassa tietokoneessasi.

Lataa sovellus laitteellesi:

 1. Lataa ScienceDirect-sovellus App Storesta tai Android Marketista.
 2. Avaa ScienceDirect-sovellus mobiililaitteessa. Kirjaudu sisään rekisteröimilläsi käyttäjätunnuksella ja salasanalla ja kirjoita vielä JAMKin sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään.
 3. Napauta lopuksi Login.

Haku

Hakuohjeet löytyvät Information-napin takaa FAQ-kohdasta. Haku asiasanoilla, lehden nimellä tai tekijällä. Boolen haku, hakusanojen katkaisu ja merkkien korvaaminen mahdollista *- ja ?-merkeillä. Set Alert tallentaa hakutulokset etusivulle, päivittyy kun sovelluksen avaa.

PloS Medicine

Haku

Sovelluksen avaaminen vie suoraan tuoreimpiin artikkeleihin. Näytöstä voi valita myös katsotuimmat artikkelit tai hakutoiminnon.

Artikkelin voi lukea kokotekstinä joko HTML- tai PDF-muodossa tai siirtyä PLoS Medicine –verkkosivulle. Voit tallentaa artikkelin omiin suosikkeihisi koskettamalla sydämenmuotoista ikonia tai lähettää linkin artikkeliin sähköpostilla koskettamalla Share-kuvaketta (edellyttää että sähköpostitili luotu laitteeseen).

Archive-valikossa artikkeleita voi selata kokoelmittain (Collections), aiheittain (Subjects) tai lehden numeroittain (Issues). Valitse lehden julkaisuvuosi koskettamalla joko eteen- tai taaksepäin osoittavaa nuolta ja odota, kunnes kuukaudet ilmestyvät näyttöön.