Susi ja seikkailija – jännitystä, stressiä ja menestys.

Tosiaan viime tiistaina meillä oli taas synttärit, teemalla naamiaiset. Minulle tuo toteutuspäivä on aina jotenki stressaava. Tuntuu kuin sata asiaa pyörisi päässä, ja halu onnistua, saada asiakas tyytyväiseksi on koko ajan taustalla. Haluan tehdä kaiken mahdollisimman hyvin, koska nämä on jonkun pienen ihmisen synttärit ja näistä maksetaan meille. Tämä on ehkä tuota samaa fiilistä, josta Noora kertoi tuossa aijemmin.

Toteutus päivänä jouduin vielä varmistelemaan, että pääsemme luovan tilan luokkaan ja Älykotiin. Onneksi Vesa tuli tässä apuun, ja saimme avaimet tiloihin lainaksi. Iso kiitos myös Jamkin vahtimestarille, joka oli iloksemme todella avulias ja ystävällinen. 🙂

Tähän tilavaraukseen liittyen on tulossa muutos. Tästedes varaukset hoidetaan Vesan kautta, mikä toki helpottaa meidän hommaa. Ei tarvitse soitella sinne ja tänne, ja perustella miksi opiskelijan pitäisi saada varata luokkatila.

Pääsimme asiakkaan ja sankarin kanssa valmistelu puuhiin jo puoli viiden jälkeen. Ensimmäiset vieraat sitten saapuivat jo varttivaille kuusi. Tässä on kyllä yksi juhlien haaste. Kun juhlat alkavat esimerkiksi kuudelta, jotkut vieraista tulevat varttia vaille toiset vartin yli. Meillä saattaa Nooran kanssa olla tuolloin ennen kuutta vielä valmistelut kesken, ja entäs sitten jos odotetaan, että kaikki vieraat ovat paikalla. Silloin suunniteltu ohjelma ei ole aikataulussa, eikä kaikkea ehditä toteuttaa. Tässä voisi pohtia, millaisia eri tapoja hoitaa asia olisi, ja mikä olisi paras.

Synttärit menivät ehdottomasti parhaiten tähän mennässä. Pääsimme Nooran kanssa improvisoimaan(hahmot ja juontaminen) ja toimimaan tiiminä. Ja täytyy sanoa, että homma todella toimii meillä yhteen. Jätimme esimerkiksi yhden ohjelmanumeron pois, toimimme molemmat näin vaikkemme olleet sanoneet sanaakaan toisillemme asiasta. Molemmat olivat huomanneet, että aika on käymässä vähiin ja sitten toimittiin sen mukaisesti. ”Älä sano  mitään, minä tiedän kyllä!”

Monet vanhemmista kyselivät toiminnastamme ja toivoivat mainoksia ja tietoa asiasta. Esimerkiksi www-sivujen perään kyseltiin kovasti. Kysyntää palvelulla on varmasti, kunhan vaan saadaan markkinointi polkaistua käyntiin ihan kunnolla. Tänään laitoin myös uudellle asiakkaalle postia, katsotaan tuleeko sieltä tarjouspyyntöä.

Liittyen vielä tuohon saamaamme palautteeseen asiakkaalta. Juhlat olivat olleet muuten hyvin onnistuneet, mutta yksi ohjelmanumero oli ollut liian pitkä. Asiakashan on aina oikeassa, ja kaikenlainen palaute otetaan vastaan. Tätä on muuten oppinut osuuskunnassa toimiessa, palautteen vastaanottamista ja sitä, ettei sitä tarvitse ottaa henkilökohtaisesti. Jokatapauksessa itse mietin, että tuon kyseisen ohjelmanumeron kesto ei ollut liikaa. Jokaisella lapselle täytyy olla mahdollisuus osallistua(vuoretellen esiteltiin oma hahmo)! Toki voidaan miettiä, olisiko sen voinut hoitaa jollain muulla tapaa…

Huomenna istutaan taas Nooran kanssa alas, ja mietitään tämän kevään tavoitteita ja toimintasuunnitelmaa.

Listalla on ainakin…

  • markkinointi
  • osk:n näkyminen Jamkissa ja Puistokadulla
  • uudet työntekijät
  • tavoite keväälle
  • akuutit asiat liittyen synttäreihin(tai johonkin muuhun 🙂 )

Ahh, kauniit unet.