Perjantai-illan palaverista

Perjantaina,työpäivän jälkeen, kokoonnuttiin melkein(Lotta uupui) koko nykyinen synttäritiimi kasaan keskustan kahvilaan. Päivitettiin tilanettta, missä mennään.

Puhuttavia aiheita:

  • Markkinointi: Jamkin työntekijöille, Fröbelin palikoiden keikalle mainostamaan 15.2., mihin muualle?
  • Kevään tavoite? Kahdet synttärit kuussa(KÖ)????
  • HyvinMonena Osk.n näkyvyys Jamkin Puistokadulla -> pikku sisustusjuttuja ja ehkä ne pinssit. Siis sellaset, joista toinen osuuskuntalainen tunnistais toisen. Vois laittaa vaikka koululaukkuun!?
  • Työvoima ja lisäkädet: Osuuskuntalaisten kiinnostuksen kartoittaminen, luovien aineiden opettajien infoaminen, haaste-video(ai et uskalla vai???? :D) Jamkin opiskelijoille

Itselle iski pieni ahdistus paniikki siitä, miten minun kevään tunnit riittää kaikkeen, mitä nyt on menossa. Omana tarkoituksena on ollut tehdä kevään aikana osuuskunnassa yhteensä 10 opintopistettä, eli 27 kertaa 10=270 työtuntia. Lisäksi menossa olisi opparin työstöä ja harjotteluja lastensuojelun kentällä. Nii ja sitte olis se oma elämäkin.

Harkitsen nyt vakavasti, että tekisinkin opintoja osuuskunnassa vain sen 5 op, ja muuten menisin massan mukana, ihan perus-suorituksin(luentoja, esseitä, ryhmätöitä jne.). Tässä huomaa tämän osuuskunnan haasteen. Kun pitäisi pitää kirjaa tunneista, mitä töitä on tehnyt. No miten tulkita tunnit, ku olen lenkillä ja mietin esimerkiksi joidenkin synttäreiden ohjelmaa? Muistanko edes merkata niitä?Väitän myös, että peruskurssi, joka on laajuudeltaan 5 op, ei työllistä minua 135 tuntia.

Ompas sekavaa pohdintaa. Jokatapauksessa tässä valossa toimiminen osuuskunnassa kuullostaa ”ei niin hehkeältä”. Tarkoitus, ei tässä blogissa olekaan hehkuttaa toimintaamme vaan rehellisesti kertoa, mitä fiiliksia itselle tulee matkan varrella. Ja niin onhan tälläiset fiilikset myös yleensä osa yrittäjyyttä. Se, ettei tunnit vuorokaudessa riitä ja väsymys painaa. Hyvia uutisia uudenlaisista opiskelutavoista on myös tulossa Hyviläisille! 🙂 Ehkä tälläiset tuskat opintojen opinnollistamisesta saattavat parin vuoden sisällä olla historiaa. :))

Seuraavaksi Nooran kanssa täytyy miettiä tuota tavoitetta keväälle, ja sitä miten sitä lähdetään tavoittelemaan.

Ahh, aamukahvit ja opintopisteet.

 

 

2 Comments

Hannele Arvekari
Posted 5.2.2013 at 12.44

Pidin tyylistänne kirjoittaa avoimesti ja päiväkirjamaisesti työstänne synttäreiden parissa.Näin se on…välillä mukavaa ja välillä vähemmän mukavaa. Teillä kummallakin on kaikesta huolimatta mielestäni hyvä ja avoin YRITTÄJÄMÄINEN asenne ja sillä pääsee pitkälle!!

Nämä 270h on vain ohjeellinen keskiarvo 10op:sta. On mahdoton laskea niitä kaikkia tunti tunnista ja kirjata ylös kaikkea mitä niiden sisällä on tullut tehtyä. Toivon siis, ettet luovu vielä 10op:n tavoitteestasi. Mietitään yhdessä sitä miten saisit kohtuudella tehtyä tämän 10op:ta osuuskunnassa.
Tsemppiä!!

Vesa Kuhanen
Posted 5.2.2013 at 14.47

Hei, samaa mieltä. Asenne on tärkeää ja hiuksia ei syytä halkoa tuntikirjanpidossa, se kuitenkin auttaa hahmottamaan ja tekemään työ näkyväksi tietyllä tavoin. Laitoinkin teille sähköpostia asioista. On totta että kun asia on oikein koukuttava niin sitä miettii lenkillä ja vapaammassa ympäristössä, mikä on yhtä tärkeää kun pohtia sitä formaalimmassa ympäristöässä Joskus jopa liikkuessa ja ympäristön vaihdokselle on ratkaiseva merkitys ns. pattitilanteen tai haasteen ratkaisemisessa. On vain tärkeää sen jälkeen palata kirjoittamaan/jakamaan ajatuksia yhdessä. Tällöin on tehty työtä asian eteenpäin viemiseksi ja rehdisti voi kirjata tunteja ylös. Sitten myös kaikki aiheeseen liittyvä lukeminen, kirjallisuuteen tutustuminen täsmähakuna (kun jotain aisaa tarvitsee tietää niin siihen eri näkökulmien avaajaa), blogikirjoittelunne, vastaaviin palveluihin ja niidne kuvaamiseen tutustuminen esim. ’googlettamalla’, yms. Eri lähteistä syntyy tuntipuroja ja niistä varmasti saadaan käännettyä opintopisteet teille rehdisti ja hyvällä omallatunnolla.

Ideoivaa ja hyvää mieltä tehokkaalle synttäritiimille ja hei innostukaa muutkin mukaan.