Tikon Sini IBM:n opintoreissulla Prahassa

”Onneksi olkoon. Sinut on valittu IBM:n Best Student Recognition Event -tapahtumaan, joka järjestetään tänä vuonna Prahassa.” Voisi sanoa, että tuo päivä huhtikuussa oli aika mahtava kun sain tiedon! Eihän mahdollisuuteen voinut kuin tarttua ja kohta olikin jo lentoliput ostettu.

SiniPalkintotilaisuusSiniLiput

Tapahtuman ajankohta oli kesä-heinäkuun vaihteessa, kolme päivää. Päätin lentää Prahaan jo edellisenä viikonloppuna, ehdin tutustumaan kaupunkiin, kiertelemään pakolliset nähtävyydet ja tietysti hieman shoppailua siinä sivussa. Maanantaina vaihdon hotellia ja ensimmäinen lounas muiden opiskelijoiden kanssa oli alkamassa!

Hieman tapahtumasta. Kyseessä on siis IBM:n maailmanlaajuinen tapahtuma, joka kokoaa kerran vuodessa tekniikan ja liiketoiminnan opiskelijoita yhteen kehittelemään uusia innovaatioita, kuulemaan IBM:stä yrityksenä ja tämän päivän ajankohtaisista asioista IT–alalla. Asioita käsiteltiin niin liiketoiminnallisesta kuin teknisestä näkökulmasta. Ei tapahtuma pelkästään kuitenkaan luennoilla istumista ollut vaan tapahtumaa iltaisin oli kyllä järjestetty! Opiskelijoita oli kerääntynyt tapahtumaan n. 60 ympäri maailmaa.

Ensimmäisen päivän vietimme hotellissa, jossa IBM:n asiantuntijat pitivät meille lyhyitä tietoiskuja, joissa aiheena mm. pilvipalvelut, mobiilipalvelut, analytiikka ja sosiaalinen media.

SiniLuennollaSiniIBMlla

Illalla meille oli varattuna illallinen läheisessä ravintolassa nimeltä Ginger&Fred. Ravintola sijaitsi korkean rakennuksen ylimmässä kerroksessa ja näkymät olivat mahtavat! Illallisella oli helppo tutustua paremmin muihin opiskelijoihin ja viettää rentoa iltaa.

Toisena päivän aamulla nousimme bussiin ja siirryimme päiväksi IBM:n Prahan toimistoon. Meidän oli jo aikaisemmin tänne tuloa jaettu kahteen ryhmään sen perusteella halusimmeko aamupäivän aikana kuulla enemmän liiketoimintaan vai tekniikkaan liittyviä tietoiskuja Itse olen aina painottanut opintojani bisnekseen, joten meidän ryhmässä käsiteltiin mm. teknistä ratkaisumyyntiä, markkinointia, tuotteiden ja palveluiden logistiikkaa sekä yleisesti digitaalista aikakautta. Tekniikan puolella käsiteltyjä asioista oli mm. big data, tietoturva ja mobiilipalvelut.

SiniIBMRakennusSiniEsitys

Iltapäivällä opiskelijat jaettiin ennen tapahtumaan tuloa tehdyn kyselyn perusteella viiteen ryhmään ja vuorossa oli workshopin eri aihealueista. Aiheet olivat tiimityöskentely, esiintymistaidot, ajanhallinta, valmentaminen ja Lean Canvas. Itse osallistuin näistä tiimityöskentelyn workshoppiin. Workshopeissa tehtiin erilaisia harjoituksia yksin ja yhdessä, riippuen aihealueesta.

Tietoiskujen jälkeen oli aika suunnata kaupunkisuunnistukseen! Meidän jaettiin arpomalla noin kuuden hengen ryhmiin. Kiersimme hieman alle kymmenen rastia ympäri kaupunkia ja keräsimme palapelin paloja suorittamalla erilaisia tehtäviä. Rasteilla mm. muovailtiin muovailuvahaa, rakennettiin ihmispatsas ja esitettiin näytelmä! Suunnistus oli kaikin puolin todella mahtava ja sen jälkeen olikin vuoro illalliselle paikallisessa Tšekkiläisessä ravintolassa. Ruoka oli erittäin hyvää ja taas oli kaikin puolin onnistunut ilta, joka jatkuikin aamun tunneille asti.

Kolmantena päivänä jakauduimme neljän hengen ryhmiin ja meillä oli kaksi tuntia aikaa keksiä uusi innovaatio tiettyyn aihealueeseen liittyen ja kehitellä tästä neljän minuutin esitys tuomaristolle. Meidän ryhmämme innovaatio oli nimeltä ”Smart Trash” eli ratkaisu kaupunkien jätteenkeräysongelmiin. Niin hyvä idea oli että ryhmämme voitti kilpailun ja saimme palkinnoksi Garmin Vivofit aktiivisuusrannekkeet! Huippua!

SiniOpiskelijoitaSiniEsitystilanne

Sitten olikin jäljellä enää diplomien jako ja loppupuheenvuorot, viralliset osuudet olivat ohi.
Reissu oli kaikin puolin aivan mahtava ja opettavainen kokemus ja lähtisin aivan heti uudelleen jos mahdollisuus tulisi! Reissulla opin alastamme paljon uutta ja tutustuin moniin uusiin ihmisiin sekä sain uusia ystäviä. Haluan kiittää Jamkia, Elmoa, IBM:ää sekä kaikkia muita, jotka mahdollistivat tämän kaiken!

SiniLoppukuva
Mukavaa loppukesää kaikille! 

-Sini