Verkon värinä

JAMK:n tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman virallinen blogi

Tiimi&Työnantaja –projektikurssi (5-7 op)

Syksyllä starttaa taas suosittu monitieteinen työelämäprojekti, jossa pääset verkostoitumaan työelämän toimijoiden ja muiden alojen opiskelijoiden kanssa, sekä kehität työelämässä tarvittavaa osaamista. Samalla saat käytännön projektityökokemusta – opintopisteet tulevat kaupan päälle!  Tiimi&Työnantaja -projektikurssi on kaikille Jyväskylän yliopiston ja Jyväskylän ammattikorkeakoulun opiskelijoille avoin opintojakso, joka suoritetaan toteuttamalla kehittämisprojekti asiakasorganisaatiolle monitieteisenä tiimityönä.

Miksi? Projektikurssilla: • Sinulla on mahdollisuus saada ainutlaatuista työkokemusta asiantuntijatyöstä  • Pääset soveltamaan tähän asti kertynyttä osaamistasi erilaisissa työtehtävissä  • Opit hahmottamaan paremmin, mihin työtehtäviin koulutuksesi voi soveltua    • Opit tunnistamaan ja markkinoimaan omaa osaamistasi • Projektinhallintataitosi kehittyvät    • Verkostosi laajenevat ja pääset oppimaan uutta muiden alojen opiskelijoilta     • Saat projektitodistuksen, jota voit hyödyntää työnhaussa

Milloin? Kurssin suorittamiseen sisältyy: • Ennakkotehtävä ja henkilökohtainen kirjoitustehtävä vko 36 (noin 7h)  • Aloitusluennot (8h) o ma 11.9. klo 14.15-17.45o ke 13.9. klo 14.15-17.45• Projektin toteuttaminen (min. 120h) o Tiimin yhteiset kirjoitustehtävät (projektisuunnitelma, väli- ja loppuraportit)                  o Projektikahvit 24.10. klo 14.15-15.45 o Loppuseminaari to 14.12. klo 14.15-16.00  o Ohjauskeskustelut tiiminvetäjän kanssa

Miten?                Projektikurssille haetaan täyttämällä erillinen hakulomake liitteineen. Lisätietoa hakumenettelystä tulossa heti elokuun alussa. Haun deadline on 3.9. ja ilmoitus kurssivalinnoista opiskelijoille 4.9. Opintojakson ohjaajat valitsevat opiskelijat hakemusten perusteella ja muodostavat heistä tiimejä, joiden jäsenillä on kunkin toimeksiannon toteuttamiseen soveltuvaa osaamista. Asiakkaina voi olla esimerkiksi paikallisia yrityksiä, yhdistyksiä sekä julkisen sektorin organisaatioita. Tiimit voivat vaikuttaa toimeksiantojen suuntaamiseen oman osaamisen ja mielenkiinnon mukaan.  Opintojakson toteutus Tiimi&Työnantaja -projektikurssi (5–7 op) on käytännönläheinen opintojakso, jossa toteutetaan kehittämisprojekti oikealle asiakkaalle monitieteisessä tiimissä. Opintojakson kesto on 3,5 kuukautta. Opintopisteet määräytyvät projektityöhön käytettävien työtuntien mukaan. Opintojakson suorittaminen edellyttää, että voit käyttää projektityöskentelyyn vähintään 10 tuntia viikossa.  Aikaisempien vuosien projekteihin voi käydä tutustumassa osoitteessa:  https://opiskelu.jyu.fi/fi/tyoelamapalvelut/palvelut-opiskelijoille/tyoelamaopinnot/tyoelama/projektit   Oma tiimi ja projektin suuntaviivat selviävät opintojakson alussa.  Kysy lisää!  Jyväskylän yliopisto, Työelämäpalvelut  Muru Linjala, muru.linjala@jyu.fiReija Häkkinen, reija.a.hakkinen@jyu.fi