Tikon opetutorointi muuttuu

Tikossa on muutaman vuoden ollut käytössä tutorointimalli, jossa opiskelijan opettajatutor vaihtuu useimmiten sekä toisena että kolmantena opintovuonna. Opiskelijat ovat kritisoineet mallia epäselväksi, minkä vuoksi tutorointi on päätetty nyt keskittää. Syksystä 2017 alkaen kaikkien tikolaisten opettajatutorina toimii allekirjoittanut eli Jarkko Immonen. Tämä tarkoittaa, että tulet jatkossa käymään uraohjaukseen ja osaajana kehittyminen -opintojaksoon liittyvät keskustelut minun kanssani. Olipa kyse esimerkiksi opintojen suunnittelusta, omista opintojen jälkeisistä urasuunnitelmista tai vaikka vaikeuksista opinnoissa, niin tiedät kenen puoleen kääntyä ensimmäiseksi. Minä en todennäköisesti tiedä vastauksia kaikkiin asioihin, mutta osaan ainakin ohjata sinut eteenpäin oikean henkilön pakeille. Luonnollisesti myös muut opettajat auttavat ja ohjaavat sinua, etenkin heidän oman asiantuntijuusalan osalta.

Koska tikolaisia on paljon, niin yritetään olla tehokkaita. Pidetään esimerkiksi tarpeen mukaan yhteisinfoja, jotta jokainen samassa tilanteessa oleva saa saman informaation. Lisäksi olen varannut maanantait klo 11-12 ns. vastaanottoajaksi, jolloin olen aina opekopilla (A104) tavattavissa. Pyrithän käyttämään tuota aikaa mahdollisuuksien mukaan pienien ja nopeiden asioiden hoitoon. Olen mahdollisuuksien mukaan tavoitettavissa ohjausasioihin myös tiistaisin klo 10:00-11:45 Rajakadun pääaulan Loungessa, jossa paikalla on lisäksi mm. Niko Kiviaho ja opinto-ohjaaja. Pitempiä keskusteluja varten kannattaa varata aika joko sähköpostitse tai pikaviestimellä (skype for business). Noiden keskustelujen yhteydessä kannattaa useimmiten hoitaa myös urasuunnitelmien tsekkaukset (täytä siis oikea urasuunnitelma ennen keskustelua, lomakkeet löytyvät Osaajana kehittyminen -työtilasta Optimasta).

Ohessa vuosiryhmittäin tutorointiin ja uraohjaukseen liittyviä seikkoja:

1. opintovuosi (HTK17S)
– Orientaatioviikon ja Osaajana kehittyminen -opintojakson kontaktit pitävät Niko ja Ilari
– Tulohaastattelut (urasuunnitelma 1) käydään Jakken kanssa alkusyksyn aikana. Lisätietoa tulossa myöhemmin Osaajana kehittyminen -työtilaan.
– Seuraavan lukuvuoden Ticorporate-info pidetään loppukeväästä 2018

2. opintovuosi (HTK16S)
– Urakeskustelu Jakken kanssa syyskuussa Ticoporaten aloituksen yhteydessä. Käydään lävitse seuraavat asiat: ensimmäisen vuoden opintojen tsekkaus, urasuunnitelma 2:n läpikäynti sekä työtehtävät ja suuntautuminen Ticorporatessa
– Opintoinfo loppukeväästä 2018

3. tai 4. opintovuosi (HTK15S ja vanhemmat)
– Opintoinfo tiistaina 29.8 klo 13 luokassa A115 halukkaille. Syksyn aikana useampi opiskelija on kysellyt Ticorporaten jälkeisten opintojen suorittamisesta, joten käydään näitä asioita lävitse keskitetysti tässä tilaisuudessa – tule paikalle, mikäli sinulla on epäselvyyttä, mitä opintojaksoja pitäisi nyt alkaa tekemään.
– Urakeskustelu, jonka ajankohtaa ei ole kiinnitetty. Keskustelu voidaan pitää heti kolmannen vuoden syksyllä tai vaikka vasta neljäntenä opintovuonna riippuen opiskelijan tilanteesta. Keskustelu järjestetään opiskelijan pyynnöstä eli käyhän pyörähtämässä opekopilla tai laita sähköpostia, kun keskustelu on mielestäsi ajankohtainen. Keskustelussa käydään lävitse ainakin seuraavat asiat: tehtyjen opintojen tsekkaus, urasuunnitelma 3:n läpikäynti ja näyteportfolio
– Mikäli sinulla on jo kaikki osasuoritukset Osaajana kehittyminen -opintojaksosta ja koet, että opinto- ja urasuunnitelmat ovat selvät, niin keskusteluille ei ole tarvetta. Vaikka pakollisia urakeskusteluita ei enää olisikaan, mutta haluat keskustella tulevaisuuden suunnitelmistasi, niin käänny joko minun tai oppariohjaajasi puoleen. Huomaathan, että tutorointimuutoksen myötä tutorointi ja oppariohjaus eriytyvät toisistaan: oppariryhmät säilyvät sellaisenaan, joten opparin aloittamisessa ja sen tekemisessä sinua ohjaa ja opastaa oppariryhmän/opinnäytteen ohjaaja.

SYKSY 2018

Olethan muistanut ilmoittautua läsnä- tai poissaolevaksi? Asio-ilmoittautuminen läsnä/poissaolevaksi ja syksyn opintojaksoille päättyy 10.9. Syksyn opintojaksot alkavat ensi viikolla (28.8 alkava viikko) tai myöhemmin kurssista riippuen. Tilanvarausjärjestelmästä näet normaaliin tapaan, missä kontaktit ovat ja milloin.

Kevään opintojaksoille ilmoittautuminen tapahtuu marraskuussa.