Verkon värinä

JAMK:n tietojenkäsittelyn tutkinto-ohjelman virallinen blogi

Työnantajan näkökulmia

Samcom Oy SamiKettunen

Samcom on vaativiin tietojärjestelmäprojekteihin keskittynyt Jyväskyläläinen ohjelmistoyritys. Toimimme toimialariippumattomasti ja projektimme keskittyvät sähköisen asioinnin, integraatioiden sekä raportointiratkaisuiden toteuttamiseen. Yritys on perustettu vuonna 2005 ja kuulumme pankki‑ ja finanssisektorille töitä tekevään Samlink‑konserniin. Samcomilla on töissään yli 50 It‑alan huippuosaajaa täällä Jyväskylässä. Asiakkaisiimme kuuluvat mm. Elisa, Fonecta, Vattenfall, EO.N Suomi, K‑citymarket, DNA, Vapo, Huhtamäki, Helsingin Energia, PlusTerveys sekä Keskisuomalainen. Samcomin liiketoiminan perustana on lupausten pitäminen. Projektimme valmistuvat annetussa aikataulussa, annetulla budjetilla ja määritysten mukaisina. Tämä antaa jatkuvuuden asiakkaiden kanssa tehtävälle yhteistyölle. Tämän lupauksen takana on Samcomin huippuosaajien tiimi.

Samcom palkkaa säännöllisesti harjoittelijoita vahvistamaan asiakasprojekteihin osallistuvaa henkilökuntaansa. Harjoittelu toimii Samcomilla siten, että henkilöt aloittavat työnsä keväällä osa‑aikaisina työntekijöinä ja jatkavat kesän kokoaikaisessa harjoittelussa. Syksyllä harjoittelu muuttuu normaaliksi osa‑aikatyöksi. Henkilöt toimivat tasavertaisina työntekijöinä Samcomin projekteissa vaikka virallisesti ovatkin harjoittelijoita. Jokainen harjoittelija saa itselleen mentorin, joka toimii samassa tietojärjestelmäprojektissa harjoittelijan kanssa. Hän auttaa ja opastaa kaikissa työssä esiin tulevissa ongelmissa. Tärkeää on huolehtia siitä, että harjoittelijat eivät jää yksin ongelmiensa kanssa vaan saavat tukea työn ohessa.

Odotamme harjoittelijoilta ohjelmointitaitoja, mutta täysiverinen ohjelmoinnin ammattilainen ei tarvitse harjoittelun alussa olla. Taidot voivat olla Java‑ tai .Net‑ohjelmoinnin puolelta. Tarjoamme henkilöille koulutusta ohjelmointiin ja käyttämiimme alustaratkaisuihin. Toki on isoksi eduksi jos harjoittelija on jo etukäteen päässyt tutustumaan johonkin seuraavista alustoista: Liferay, Magnolia, Sharepoint, Biztalk tai SQL‑tietokannat. Mainio lisä on myös se, jos harjoittelijalla on käsitystä yritysten liiketoiminnasta eli on kaupallisia opintoja tai työkokemusta taustalla.

Tavoitteenamme on saada harjoittelijaohjelman kautta Samcomille vakituisia työntekijöitä ja rautaisia IT‑alan ammattilaisia. Työkokemuksen kautta Samcomilla voi lähteä syventämään omaa osaamistaa eri suuntiin, kuten esimerkiksi ohjelmoinnin syvälliseksi asiantuntijaksi tietyissä teknologioissa (ohjelmointigurut), arkkitehdiksi, projektipäälliköksi, myyntitykiksi, esimieheksi tai konsultiksi. Vahva ohjelmointitausta avaa paljon ovia ja antaa mainiot perusvalmiudet toimia monissa eri IT‑alan tehtävissä.


Sami Kettunen
Samcom Oy
Toimitusjohtaja

css.php