Toteutusvaiheessa

Projektityön hyvät käytännöt

Varsin vähäistä

Hei täältä blogista, jota päivitetään kolme kertaa vuodessa!

Koetko Sinä paineita siitä, että verkossa tulisi viestiä aktiivisesti ja usein? Koko ajan tulisi olla sirkuttelemassa kuulumisiaan sinne tänne, ja varsinkin sitä asiantuntemusta olisi jaettava maailmalle joka välissä. Muuten kai putoaa kelkasta ja jää äänekkäämpien jalkoihin.

Blogihan ei ole blogi, jos siihen ei tule päivityksiä vähintään parin päivän välein – ovatpa jotkut tuskissaan, jos päivittäinenkin blogahdus jää välistä. Kirjoituksethan tulisi ajastaa ilmestymään eetteriin tarkalleen joka päivä klo 7.30, sillä Koko Maailma odottaa tekstiäsi koko ajan. Vai odottaako? Kenellä muka on aikaa päivystää koko ajan verkossa odottamassa uusia tekstejä? Kuinka usein ehdit itse ajatuksella lukea muiden tekstejä alusta loppuun saakka, olivatpa ne kuinka kiinnostavia ja hyödyllisiä tahansa? Onkohan tässä vauhdissa lähtenyt mopo käsistä joltakin…

Oma lehmähän tässä on ojassa. Varsin vähäistä on elämä tässäkin blogissa. Hävetä pitäisi. Kirjoittaja kun on niin vanhanaikainen, että kirjoittaa vain silloin, kun on asiaa – tai aikaa. Toisaalta omasta toiminnasta hyvien palasten tunnistaminen on osoittautunut vähän haastavammaksi kuin alun perin oletin. Sitä varten kun pitäisi ehtiä pysähtyä ja tuumailla hetken aikaa. Mutta eihän sitä ehdi, kun täytyy tehdä töitä.

Downshifting, eli suomeksi vaikkapa leppoistaminen, on päivän sana. Jatkuvaa aktiivisuutta, kannanottoja ja ulostuloja vaativa sosiaalinen media ei kuitenkaan tunnu sitä tukevan – vaikka siellä jos jossain tämä leppoistaminen on puheissa tämän tästä. Ehkä me sosiaalisen median käyttäjät itse emme ymmärrä, että vähempikin riittäisi. Kun on vapaus viestiä ja sanansa saa kuuluville monin tavoin, miksei myös mietittäisi sitä omaa tahtia. Tarvitseeko blogin päivittyä joka päivä?

Onko jokaisella areenalla oltava äänessä koko ajan? Ei kai tämä kilpailu ole?