Hi there!

 

My name is Nita and I’m going to be a rehabilitation counseller in next spring, so this is my third and the last year of studies. I have been orientated in my earlier and these on-going studies for substance abuse and violence work.

Since I started these studies, it was clear that I’m going to accomplish my last practical training abroad – and in my thoughts it was all the same where I am going to do it, as long as I have an opportunity to see working habits somewhere else, than in Finland. To find the appropriate place and sort things out took me about a year, but it was totally worth it.

Now I’m in Thailand, more specifically in Chiang Mai. I’ve had an amazing opportunity to increase my knowledge and see substance abuse work here in Lanna Rehab, which is addiction treatment clinic for different kind of addictions. My internship started 4/11/2019 and its duration is until February.

On this journey, I have my 11-year-old daughter with me. This is the first time for both of us, that we are travelling outside Europe also, so this is going to be a huge adventure for both of us!

*****

Olen Nita, viimeisen vuoden kuntoutuksen ohjaajaopiskelija. Opintoni ovat jo aiemmissa koulutuksissani, sekä nyt korkeakouluopinnoissa suuntautuneet päihde- ja väkivaltatyöhön.

Näiden tämänhetkisten opintojeni alusta lähtien oli selvää, että viimeisen harjoitteluni tulen tekemään ulkomailla – ja ajatuksissani oli aivan sama missä, kunhan vain johonkin pääsen näkemään työskentelyä Suomen ulkopuolella. Harjoittelupaikan löytyminen ja asioiden järjestely omatoimisesti vei vuoden, mutta oli todellakin sen arvoista.

Nyt olen Thaimaassa, Chiang Maissa. Olen saanut uskomattoman hienon mahdollisuuden lisätä osaamistani ja nähdä päihdetyöntekoa täällä toimivassa Lanna Rehabissa, joka on riippuvuudenhoitoklinikka eri addiktioiden hoitoon. Harjoitteluni alustava aloituspäivämäärä on 4.11.2019 ja se tulee kestämään helmikuun 2020 alkuun saakka.

Matkalla mukanani on pian 11 vuotta täyttävä tyttäreni. Tämä on meille molemmille samalla ensimmäinen matka Euroopan ulkopuolelle, joten kaikin puolin jännittävä aikakausi elämässämme on alkamassa!