The first days in Thailand

Earlier, I maybe mentioned how it almost went a bit late in visa processing. We got our visa on Thursday October 17th, when our flight was departing on October 20th. However, we got our passport on time thanks to my little brother, who works in Helsinki and was able to retrieve them by proxy I wrote to the embassy.

So, we were able to leave safely. Our flight departed from Helsinki on Sunday at 6 pm and we had a changeover in Doha and we arrived at Bangkok at 12.40 local time. My cousin had booked a hotel for us in Bangkok, where we spent two days.

By Wednesday my cousin had booked us domestic flights from Bangkok to Chiang Mai. The flight took about an hour. We stayed with my cousin for a little over a week, and during that we had time to organized our own apartment and relax for a few days before my practical training began.

*****

Aiemmin kirjoitin, kuinka viisumien käsittelyssä aika meni hieman viimetippaan. Saimme viisumimme torstaina 17.10., kun lentomme oli lähdössä 20.10. Saimme kuitenkin passimme ajoissa pikkuveljeni ansiosta, joka työskentelee Helsingissä ja pystyi ne lähetystöstä kirjoittamallani valtakirjalla hakemaan.

Pääsimme siis turvallisin mielin lähtemään. Lentomme lähti Helsingistä sunnuntaina klo 18, ja meillä oli vaihto Dohassa, ja perillä Bangkokissa olimme paikallista aikaa klo 12.40. Serkkuni oli varannut meille hotellin Bangkokissa, missä vietimme kaksi päivää.

Keskiviikoksi serkkuni oli varannut meille maan sisäiset lennot Bangkokista Chiang Maihin. Lento kesti noin tunnin. Asuimme serkkuni luona hieman yli viikon, jonka aikana järjestelimme omaan asuntoon liittyviä asioita ja rentouduimme muutaman päivän ennen harjoitteluni alkua.