Weekly diaries: Week 1

Week 1

Mon 4.11.

Psychology of Change             Big Group                                  Depression

Goals Group                              Big Group

Tue 5.11.

Creative Group                         Group B

Process Group                          Group A

Wed 6.11.

Psychology of Change             Big Group                                  Behavior Activation

Lifestory                                     Big Group

Thu 7.11.

Relapse Prevention                 Group A                                     Cycle of Change

Lifestory                                     Big Group

Future Lifestory                        Big Group

Supervisor discussion             Hanan

Fri 8.11.

Open Group                              Big Group

 

+Individual discussion about their job description with a therapist and support worker.

 

First week was basically filled with getting to know the working environment, working methods and of course to get to know people around. I got an opportunity to get in all of the groups and at the same time I got an overview about different actions in Lanna and about the weekly schedule.

Welcoming and orientation for a new trainee was really good and thoroughly well implemented. Besides me, there are two trainees in Lanna. With my supervisor, I will have weekly counselling/discussion sessions, and with other therapists and support workers I will have time to discuss about their backgrounds, trainings and working histories.

I haven’t experienced such a caring and dedicated working environment before. That’s why I felt really good and safe to start my internship at Lanna. After the first week, the words that described my feelings the most, would have been gratitude and honor to be here.

*****

Viikko 1

 

Ma 4.11.

Psychology of Change             iso ryhmä                                  Depression

Goals Group                              A ja B ryhmä

Ti 5.11.

Creative Group                         Group B

Process Group                          Group A

Ke 6.11.

Psychology of Change             iso ryhmä                                  Behavior activation

Lifestory                                     iso ryhmä

To 7.11.

Relapse Prevention                 Group A                                     Cycle of Change

Lifestory                                     iso ryhmä

Future Life Story                       iso ryhmä

Ohjauskeskustelu                    Hanan

Pe 8.11.

Open Group                              iso ryhmä

 

Lisäksi: Yksilökeskustelut terapeutin ja support workerin kanssa.

 

Ensimmäinen viikko meni lähinnä tutustuessa työympäristöön, toimintatapoihin ja tietenkin ihmisiin Lannassa. Sain osallistua kaikkiin mahdollisiin ryhmiin ja samalla sain muodostettua kokonaiskuvaa Lannan toiminnasta ja viikoittaisesta aikataulusta.

Harjoittelijan vastaanotto ja perehdytys olivat todella hyvin ja perusteellisesti toteutettuja. Lannassa on minun lisäkseni kaksi harjoittelijaa. Ohjaajani kanssa minulla tulee olemaan viikoittaiset ohjauskeskustelutuokiot, ja muiden terapeuttien ja support workerien kanssa saan aikaa keskustella heidän koulutus- ja työhistorioistaan sekä muuten heidän taustoistaan.

En ole varsinaisesti yhtä välittävää ja huolehtivaa työympäristöä aiemmin kokenut, joten harjoitteluni aloitusviikko tuntui todella hyvältä ja turvalliselta. Ensimmäisen viikon jälkeen parhaimmin tunteitani kuvaavat sanat olivat kiitollisuus ja tietynlainen kunnia olla täällä.