Viikon varma

Viikon vihjeet ja vinkit verkkopedagogiikkaan

Viikon varma muuttaa

Viikon varma päättää matkansa tähän ja sulautuu JAMKin uusmediasuunnittelijoiden yhteistyössä pitämään Sihti, siilo ja suodatin -blogiin. Löydät meidät jatkossa osoitteesta http://blogit.jamk.fi/suodatin

Kommentit pois päältä artikkelissa Viikon varma muuttaa

Anna verkkokurssillesi ääni!

Torveen huutoOptiman Ääni- ja videonauhurin avulla saat helposti lisättyä ääntä ja videokuvaa omaan työtilaasi. Voit esimerkiksi nauhoittaa tervetuloviestin, ohjeistaa opiskelijat opintojakson sisältöihin ja tavoitteisiin tai antaa äänipalautetta opiskeljoiden töistä. Tallenne voi olla maksimissaan 30 minuuttia ja myös opiskelijoille voi antaa tehtäväksi nauhoittaa omaa puhetta. Videonauhurin avulla opiskelija voi esimerkiksi pitää esitelmän, tallentaa haastattelun tai muun vuorovaikutustilanteen.

Opiskelijoilta saadun palautteen mukaan äänipalaute koetaan henkilökohtaisemmaksi ja syvällisemmäksi kuin kirjoitettu palaute. Opettajalle äänipalautteen antaminen on mukava vaihtoehto ainaisen kirjoittamisen sijaan ja se voi myös säästää aikaa. Sävyerot ja äänenpainot, jotka kirjoitetussa tekstissä jäävät helposti epäselviksi, ovat ääni- tai videopalautteessa läsnä.

Katso esimerkkejä äänen/videon käytöstä ja inspiroidu!

Giving students audio-visual feedback

Student assessment using video feedback

Kommentit pois päältä artikkelissa Anna verkkokurssillesi ääni!

Online Educa Berlin 2010 – ideoita ja ajatuksia

Jos joulukuun alussa järjestetty maailmaan laajuinen verkko-opetuksen konfrenssi Online Educa Berlin 2010 pitäisi kiteyttää kolmeen sanaan, sanat olisivat mobiili, ipad ja lumisade. Mobiili näkyi ja kuului esitysten sisällöissä ja messuilla. iPad-tablettitietokoneita vilisi siellä täällä sekä osallistujilla että esiintyjillä. Lumisateen ihmettely puolestaan hallitsi keskusteluita käytävillä ja kahvitauoilla.

Tässä muutamia poimintoja konferenssin annista. Read More »

Kommentit pois päältä artikkelissa Online Educa Berlin 2010 – ideoita ja ajatuksia

Sosiaalisen median käyttöehdot opetuksessa

Opetushallituksen EDU.fi-sivustolla on julkaistu opastus erilaisten internet-palveluiden ja sosiaalisen median opetuskäyttöön. Esitykseen on koottu tietoa, pohdintaa ja lainsäädäntöä, jonka jokaisen sosiaalista mediaa omassa opetuksessaan käyttävän olisi hyvä lukea läpi. Materiaali sisältää tietoa mm. internet-palveluiden käyttöehdoista, lainsäädännöstä ja tekijänoikeuksista.

EDU.fi-sivustolta löytyy myös tarkempaa tietoa sosiaalisesta mediasta, verkkopedagogiikasta sekä verkko-oppimateriaalia ja ohjeita tietotekniikan sujuvaan käyttöön.

Käy tutustumassa!

Sosiaalisen median käyttöehdot opetuksessa

Kommentit pois päältä artikkelissa Sosiaalisen median käyttöehdot opetuksessa

Pimp my Optima!

Syksyn 2010 aikana Jyväskylän ammattikorkeakoulussa järjestetään verkko-opetuksen kehittämistalkoot ”Pimp my Optima”-hengessä. Tavoitteena on parantaa JAMKin verkko-opetuksen laatua ja lisätä verkkototeutusten määrää.  Nyt JAMKin opetushenkilöstöllä on mahdollisuus tarttua tilaisuuteen ja hyödyntää ulkoista apua kehittämistyöhön.  Voit pyytää tukea verkkototeutuksesi kehittämiseen tai rakentamiseen, oli kyseessä sitten pieni pintaremontti tai uuden verkkototeutuksen suunnittelu alusta alkaen. Tukenasi toimivat verkkopedagogiikan ammattilaiset koulutuksen kehittämispalveluista.

Jo pienellä viilaamisella voi saada suurta aikaan. Stressi hellittää, kun tietää palautuslaatikoiden ja keskustelualueiden varmasti toimivan.  Tai teetä vaikka etusivu työtilallesi, jos sisältö on jo mallillaan!

Tarjoamme erilaisia vaihtoehtoja tuunaukseen:

  • suunnittelu alusta alkaen pimp_my_optima_web_pieni
  • suunnitelman tekninen toteuttaminen
  • osittaisen verkkototeutuksen muuntaminen kokonaan virtuaaliseksi
  • verkkototeutuksen monipuolistaminen erilaisten työkalujen avulla
  • verkkopedagogiikan viilaus
  • työtilan visualisointi (kuvat, värit jne.)
  • valmiin verkkototeutuksen toimivuuden ja käytettävyyden tarkistaminen

Toki voit teetättää jotain muutakin, mitä emme ole osanneet ennakoida :). Ehtona työn teettämiselle on,  että näiden verkkototeutusten on sovelluttava sekä tutkintokoulutuksen että avoimen AMK:n tarjontaan. Kokonaan virtuaalisia toteutuksia suositellaan tarjottavaksi myös virtuaaliAMK:ssa.

Talkoot toteutetaan syksyn 2010 aikana, joten tee varauksesi pian! Linkin tilauslomakkeeseen löydät mm. JAMKin Optima-ympäristön etusivun tiedotteista tai Optiman Optima-työtilan etusivulta. Kaikki talkoisiin osallistuneet saavat uniikin ”Pimp my Optima” -hiirimaton!

Kommentit pois päältä artikkelissa Pimp my Optima!