”Pessimistille onnistuminen on poikkeustila”

Yrittäjäilta 279_

Keskiviikkona 6.11.  tärähti! Ensimmäinen  JAMKissa opiskelleiden yrittäjien ilta järjestettiin Dynamossa teemalla rohkeus. Iltaan oli kutsuttu meiltä valmistuneita yrittäjiä ja ammattikorkeakoulumme yksiköiden henkilöitä luomaan tiivistä ja uudenlaista yrittäjäverkostoa mm. tulevaisuuden tekijöidemme yrittäjyyden ja yritysideoiden sparraamiseksi sekä yhteistyön tiivistämiseksi. Rohkeutta todella tarvitaan tällä matkalla Suomen yrittäjyyslähtöisimmäksi korkeakouluksi.

Ilta huipentui Elastisen tarinaan: Miten minusta tuli Elastinen? Äärettömän karsimaattinen, innostava ja päämäärätietoinen räppäri toi raikkaan tuulahduksen iltaan. Rohkeus ja vahva tahto. ”Tee-tee-tee – tahto, taidot, tieto” ja etenkin tahto oli Elastisen moton ydin. Vahvaa tahto ja intohimoa nähdä jotain tavoittelemisen arvoista ja rohkeutta tehdä / toteuttaa se olivat Elastisen yrittäjämäisyyden ja asenteen peruspilarit. Niillä hän on päässyt pitkälle ja murtanut monta ”ei voi mitenkään onnistua” -tilannetta ja epäilijää.

Elastiselta kysyttiin yleisön joukosta, että onko sinulle tullut epäonnistumisia tai pettymyksiä matkan varrella vastaan. ”Kerran meinasi vähän keikahtaa”, mutta siitäkin selvittiin asenteella hän heitti humoristiseen tyyliinsä. Suomen positiivisimmaksi suomalaiseksi valittu Elastinen kannusti osallistujia haalimaan ympärilleen ihmisiä, jotka voivat tuoda jotain pöytään. Nimen omaa heitä, jotka ovat jossain asiassa sinua itseäsi älykkäämpiä tai parempia. Positiivisuus kannattaa: ”Pessimistille onnistuminen on poikkeustila”. Voiko sitä paremmin kiteyttää?

Yrittäjäilta 378-1_

JAMKin opiskelijoille Elastinen lähetti sellaiset terveiset, että rohkeus ja hillitön tahto tehdä töitä oman juttunsa eteen on se ratkaistava asia ja hän toivoi JAMKin henkilöstön ottavan tämän asian vakavasti myös opetuksen järjestämisessä. Miten panostaa ja käyttää aikaa siihen, miten opiskelijan oma juttu voidaan löytää ja tunnistaa? Elastinen kiteytti lopuksi, että oli se oma juttu mikä tahansa juuri sillä hetkellä niin tee se samalla intohimolla kuin se olisi maailman tärkein asia.

Yrittäjäilta 441_

Maria Veitolan toimi illan herättelijänä ja keskustelujen aktivoijana ja varsinaisen Talk Show -osuuden vetäjänä, jossa mukana olivat Jyri Linden Nordic Business Forumilta, Satu Orava Aussie Barista, Matti Härkönen Kasvun Roihusta sekä Juha Hautanen JAMKin yrittäjyyslehtori. Panelistit toivat varsin raikkaan näkemyksensä iltaan omien kokemustensa kautta ja loivat uskoa siihen, että Jyväskylässä ja Keski-Suomessa tosiaan on alkanut ihan uudenlainen ja kiinnostava pöhinä. Tätä lisää!

Kiitos ihan kaikille osallistujilla – oli superavaus uudenlaiselle yhteistyölle ja olihan paikalla myös Suopermies 🙂

1395255_546474055446658_128016058_n

 

1395883_546474015446662_1037233583_n