Konkreettisia kolahduksia

Yleiskuva ihmisistä

Kaksi päivää hurahti SLUSH-tapahtuman yrittäjyyspöhinöissä. Esillä olevat yritykset liittyivät voimakkaasti teknologian ympärille. Erilaiset mobiilisovellukset ja pelit nousivat genreksi.

Kierrätettävä palautuslaatikko

Positiivisena yllätyksenä törmäsin hyvin tavalliselta tuntuvaan arjen innovaatioon: kierrätettävään pakkauslaatikkoon. Idea jäi raksuttamaan luovana oivalluksena. Re-Usable packaging, RePack http://originalrepack.com

Ulkomailla liikkuvan netin käyttöratkaistu

Kansainvälinen liiketoiminta ja joustava työntekeminen vaatii usein datayhteyden. Työmatkustamisen verkkoyhteyksien takaamiseksi löytyi liiankin yksinkertaiselta tuntuva ratkaisu. Voit valita ”mokkulaan” useamman maan SIM-kortit ja astuessasi lentokoneesta laite aktivoi automaattisesti oikean SIM-kortin aktiiviseksi. Tasataksi 9,90 €/kk pitää ulkomaan datakustannukset kurissa. Stay connected where ever you go – GOODSPEED http://uros.com

The smartest way to meet  – Anyone, anewhere, onlone & Face to fece

Teemu Arina julkaisi SLUSHissa koukuttavan helpon tuntuisen liittymän tapaamisten sopimiseen. Tätä täytyy päästä kokeilemaan! Tästä yritysvalmentajin kontaktointi ja vastaanotto väline? http://www.meetin.gs/

Kauppakamari goes Slush

Kauppakamarin ja EK:n iltatilaisuudesta jäi takkiin monta ajatusta itämään. Leena Mörttinen innosti osallistujia näkemään kasvuyrittäjyyden merkityksen Suomen tulevaisuudessa. Leena avasi tuottavuuden teemaa omassa puheenvuorossa.

Uuskasvun anatomia –oppaan pohjalta Mika Hyötyläinen, Soneralta vilautti tuottavuutta tutkimusten pohjalta. Pysäyttävältä tuntuu, että vain 12% meistä tietotyöläisistä osaa valita oikean välineen tiedon välittämiseen. Tehokkuun tavoittelun pääpaino onkin resurssin varaaminen aivotyöhön – luovuuteen eikä tuotantokustannusten laskuun.

Kinect for Windows

Kinect for Windows gives computers eyes, ears, and a brain. With Kinect for Windows, businesses and developers are creating applications that allow their customers to interact naturally with computers by simply gesturing and speaking. – Mitä mahdollisuuksia tämä voisi oppimisen tilaan tuoda?

Lue lisää nostoja Tekniikka ja Talous, http://www.tekniikkatalous.fi/haku/ hakusana SLUSH

Satu
Satu ja Erica klousaavat opit SLUSH-tapahtumasta.