Valmentamista 10-11.12. – pala kerrallaan eteenpäin

Syksyllä 2014 alkanut JAMK-yritysvalmentaja –koulutuksen toinen kierros on hyvässä vauhdissa. Edellisellä viikolla kokoonnuimme Jyväskylän yritystehtaalle tutustumaan Jyväskylän yrittäjyysekosysteemiin sekä tietenkin valmetamaan opiskelijayrityksiä tai yritysaihioita. Itse kutsuin tälle valmennuskerralle mukaan Fasugames-nimisen yritysaihion. Fasugames kehittää mobiilipohjaisia ja pelinomaisia työvälineitä ammattilaisten käyttöön perheiden tukemiseksi ja vuorovaikutuksen parantamiseksi elämän eri tilanteissa. Kyseessä on erittäin mielenkiintoinen yrityscase, joka ratkoo aitoja yhteiskunnan ongelmia modernin mobiiliteknologian avulla.

Valmennuskerrasta parhaaksi kopiksi itselleni jäi ajatus siitä, että opiskelijayritäjyydessä on hyvä edetä pieni pala kerrallaan eikä yrittää haukata koko yrittäjyyden kakkua yhdellä kertaa. JAMKin tiimiakatemian valmentaja ja Monkey Business –yrittäjä Hugo Miskala korosti tätä jakaessaan meille valmentajille vinkkejään työstään opiskelijayritysten parissa.

Totesin saman opin pätevän myös yritysvalmennukseen. Yhdellä valmennuskerralla kannattaa ratkaistava ongelma rajata tarpeeksi pieneksi. Muuten vaarana on se, että käydään pintapuoleisesti läpi kaikki yrittäjää mietityttävät asiat, mutta mitään ei ratkota kunnolla. Tästä otan oppia jatkoon, kun tapaan omia valmennettaviani.

Lopuksi kiitokset tiimilleni, joka antoi panoksensa Fasugamesin hyväksi. Tulevat yrittäjät vaikuttivat tyytyväisiltä valmennukseemme. Hyvä me!

Eero Nukari