Alueellinen, laaja-alainen sote-koulutuksen yhteiskehittäminen starttasi

Maakunnallinen simulaatiota ja virtuaaliteknologiaa hyödyntävien koulutustahojen yhteiskehittäminen starttasi JAMK:lla torstaina 9.2. INNOKE-hankkeen iltapäiväkahvien merkeissä. Keski-Suomen alueelta mukaan saatiin kiitettävästi eri yksiköitä koulutussektorilta, julkisesta terveydenhuollosta, tutkimuspuolelta sekä kyseistä teknologiaa tarjoavista yrityksistäkin. Ilmassa oli aistittavissa innokkuutta ja halua tarttua kehittämishaasteeseen.

Mitä odotuksia alueelliselta yhteistyöltä simulaatio oppimiseen ja virtuaaliteknologian hyödyntämiseen tilaisuudessa nousi esille?

  • Moniammatillisten simulaatioiden toteuttaminen tulevaisuudessa niin opiskelijoiden kuin ammattilaisten taidon oppimisessa – ”yhteistyötä yli ammattirajojen”
  • Uuden teknologian ja laitteistojen tuomat mahdollisuudet – kehitysvauhti on kova!
  • Oppimistilanteiden luominen mahdollisimman aidoiksi ja työelämästä nouseviksi
  • Pedagoginen näkökulma on tärkeää huomioida simulaatio-oppimisessa
  • Sote uudistus ja tulevaisuuden tarpeiden huomiointi haastavat kehittämään uutta
  • Maakunnan oma protokolla voisi olla tavoitteena
  • Mitä muualla maakunnassa tällä hetkellä tapahtuu aiheen ympärillä?

INNOKE-hanke tulee osaltaan tuottamaan sisältöä Keski-Suomen hyvinvointikeskittymä (Keho) –hankkeelle ja palvelee myös Uusi sairaala –hankkeen laadun kehittämistä. Keski-Suomen sote vastuuvalmistelija, Silja Ässämäki muun muassa blogi-kirjoituksessaan viittaa muun muassa tulevaisuuden kehittyvään palveluintegraatioon, jossa moniammatilliset palvelut ovat joustavasti niitä tarvitsevien saatavilla. INNOKE-hanke voi osaltaan tuottaa työkaluja juuri tähän, tulevaisuuden laadukkaiden moniammatillisten palveluprosessien kehittämiseen.