Hyvinvointivalmennus loppusuoralla

Jyväskylän palvelualan opiston eBoss – hyvinvointivalmennusryhmän matkaa on voinut seurata koko syksyn ajan blogissa. Aiempia kokemuksia ja toimintaa löytyy tarinoista: Syksyn värejä ja auringonpaistetta Nyrölän luontopolulla, Liikettä hyvällä sykkeellä! ja Rentoa meininkiä.

Oman hyvinvoinnin tavoitteen saavuttaminen oli johtotähtenä kolmen kuukauden valmennuksen aikana. Tavoitteet olivat jokaisen opiskelijan itsensä näköisiä ja itselle tärkeitä, sekä myös mahdollisuus saavuttaa valmennuksen aikana. Yksi tähtäsi kasvisten syöntiin jokaisella lounaalla koulupäivinä, toinen yönunen määrän lisäämiseen 8 tuntiin 2 kertaa viikossa, kolmas tupakoinnin vähentämiseen, neljäs ystävien tapaamiseen viikoittain, viides uimahallissa uintiin kerran viikossa, kuudes sulkapallon pelaamiseen kerran viikossa kavereiden kanssa ja monia muita tavoitteita. Jokaisen oman tavoitteen saavuttamista tuettiin viikoittain joko verkkoympäristö Eliademyssä eri tehtävien avulla tai kontaktikerroilla koko valmennusryhmän, valmentajien ja tsempparin kanssa sekä henkilökohtaisissa tapaamisissa.

Viimeisellä valmennuskerralla hyvän tarjoilun lisäksi paneuduttiin vielä kuvakollaasin tekemiseen omasta eBoss matkasta. Jokainen pohti millainen oli valmennuksen alussa, tapahtuiko muutoksia matkan varrella, muuttuiko oma hyvinvointi, saavuttiko oman tavoitteen ja mitä uutta oppi. Ei muuta kuin lehdet viuhumaan ja sivut suhisemaan ja sakset naksamaan. Erilaisia, monenmoisia kuvia ja sanontoja löytyi lukuisista aikakausilehdistä. Omien unelmien ja haaveiden saavuttaminen myös omassa hyvinvoinnissa on merkityksellistä.


Seuraavan kerran tapaamme tämän valmennusryhmän kanssa tammikuun lopussa. Silloin jokainen tarkentaa omaa tavoitettaan ja pääsee kertomaan kokemuksistaan hyvinvointivalmennuksesta sekä antamaan vinkkejä ja hyviä ideoita muille.

Kirjoitus ja valokuvat: Merja Kurunsaari