Liikuttavaa terveyttä…

… vai terveyttä liikkumalla? Viime keväänä meillä oli ensimmäinen Terveys haltuun pelaamalla – Studiosessio ja tänä keväänä samalla teemalla on kokoonnutta kahden session verran. Hiki on tullut tanssiessa, juostessa, hedelmiä pilkkoessa, nyrkkeillessä ja ennen kaikkea kauhusta… Alla kuvia todisteena. Pelisessioissa olemme päässeet testamaan kunnon tanssimattoja ja erilaisia Wii-pelejä. Blobo pallot oli monelle uusi tuttavuus ja ehkä myös ainutkertainen mahdollisuus päästä kokeilemaan pelin ohjaamista älypallon avulla.  Fruit Ninja on taas monelle tuttu mobiilipelinä, mutta tällä kertaa kokovartaloliikkeen ja koukuttumisen takasi Fruit Ninja Kinect. Kauhun hikipisaroita tuottivat Nevermind ja virtuaalimaailmassa kohdatut Zombiet. VR:n mahdollisuuksia meille oli esittelemässä Kuopiolainen 3D-talo ja pääsimme Zombie-kauhun lisäksi testaamaan mm. laskettelua ja Google matkustamista. Osalla meni pää pyörälle vauhdista ja toisilla silkasta pelosta… Kirjoittaja taisi kuulua jälkimmäisiin.

Virtuaalitodellisuus tarjoaa paljon mahdollisuuksia, joihin tarttumista pohdimmekin lopuksi porukalla, Mitä kaikkea voisimmekaan tehdä toisin? Ja mitä tulevaisuus tuokaan tullessaan? Yhtenä hauskana virtuaalitodellisuuden lisänä esiin nousi Nosulus Rift; maski, joka mahdollistaa hajujen lisäämisen virtuaalimaailmaan. Sitä täytyy päästä testaamaan!