Paiskimme töitä ajankohtaisen aiheen parissa

CYBERDI-otsakekuva

Tervetuloa seuraamaan #OleTietoinen-blogia!

Blogisivuilla pääset lukemaan ja kokemaan, mitä projektityöskentelymme tietoisuuden kasvattamiseksi pitää sisällään, minkälaisista tehtävistä työpäivämme koostuvat ja mitä haluamme kohderyhmillemme kertoa – mitä haluaisimme ihmisten ymmärtävän ja tietävän digitaalisen maailman turvallisuudesta. Blogin kirjoittajakunta koostuu eri alojen osaajista.

Tiimissämme työskentelee aikamoinen joukko asiantuntijoita kyberturvallisuuden, graafisen suunnittelun ja viestinnän puolelta, joukostamme löytyy niin viranomaisia, insinöörejä kuin humanistejakin. Meitä kaikkia yhdistää motivaatio & halu suitsia rikollisten toimintaa verkossa. Eihän se käy laatuun, että meitä kilttejä ihmisiä viedään kuin pässiä narussa, hämätään ja huijataan erilaisiin digimaailman ansoihin, varastetaan arvokkaita tietoja ja myydään niitä eteenpäin, kiristetään tai hyödynnetään tietoja petosten tekemiseen? Ei kuulosta hyvältä! Mutta eipä hätää, asialle voidaan tehdä jotain ja oikeastaan paljonkin.

Tietoisemmalla toiminnalla ja harkintaa käyttämällä meistä jokainen voi välttyä turhilta ongelmilta. Kaiken ydin on oman osaaminen kartuttaminen – siitä alkaa omien yksityistietojen, kodin ja organisaation tietojen parempi suojaaminen.

Osallistu sinäkin mukaan tietoisuuden kasvattamiseen ja siten omalla panoksellasi kyberrikollisuuden torjuntaan! Pysyt mukana kun seuraat #OleTietoinen-kampanjointia somessa, CYBERDI.FI -kotisivuja ja tietenkin blogiamme. Otamme mielellämme vastaan myös palautetta ja ideoita siitä, mitä asioita ja aihepiirejä voisimme ottaa käsittelyyn.

-Kirsi Heiskanen, asiantuntija, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti/CYBERDI-projektin projektipäällikkö

P.S. CYBERDI-projekti on Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Poliisiammattikorkeakoulun yhteishanke, jota rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö. Lue lisää kotisivuiltamme CYBERDI.FI

 

CYBERDI-projektin tiimilaisia
Ryhmäkuvassa CYBERDI-projektiväkeä