TET-viikkoni kirjastossa

Minun nimeni on Nea. Olen 15-vuotias tyttö Laukaasta. Tällä hetkellä olen kahdeksannella luokalla Sydän-Laukaan koulussa. Vapaa-ajalla harrastan joukkuevoimistelua ja poikkihuilun soittoa.

TET harjoitteluni aikana pääsin tekemään paljon erilaisia hommia. Päiväni alkoi yleensä kirjojen lajittelulla ja hyllyttämisellä. Siirsin myös kirjoja uuteen paikkaan ja keräsin poistettavia kirjoja. Ja pääsin totta kai seuraamaan asiakaspalvelua. Viikon hommista kuitenkin minulle kaikista mieluisin oli uusien info tarrojen tulostaminen ja niiden liimaaminen kirjoihin.

Tekemäni hommat vastasivat aika hyvin mielikuvaani kirjastossa tehtävistä töistä. Eniten ehkä yllätti se, että työtehtävät joita tein eivät olleetkaan niin vaikeita kun aluksi luulin. Esimerkiksi kirjojen lajittelu sellaisen numerosarja mukaan vaikuttaa vähän epämääräiseltä, mutta on oikeasti aika yksinkertaista, kun saa ideasta kiinni. Eikä aakkosiakaan tarvinnut osata mitenkään erityisen hyvin, koska ne kyllä tulee kerrattua tässä samalla.

Kirjasto TET-paikkana sopii mielestäni rauhallisesta työympäristöstä pitävälle ihmiselle, kuka kuitenkin haluaa tehdä fyysistä työtä. Eikä ihmisen tarvitse olla mikään kirjastojen suurkäyttäjä voidakseen mennä kirjastoon tettiin. Osalle ihmisistä kirjastossa työskentely voisi myös olla sellaista tietyllä tapaa terapeuttista ja rentouttavaa puuhaa.

Nea