Ihminen tekee vuorokaudessa keskimäärin 7 000 päätöstä

Väittämä on Åhmanin kirjasta Tilannetaju: Päätä paremmin.

Vain harva on välttynyt näkemästä videota Stanfordin yliopiston vaahtokarkkitestiksi nimetystä kokeesta, jossa lapset yrittävät olla syömättä vaahtokarkkia – tai muuta valitsemaansa herkkua – saadakseen hetken kuluttua niitä kaksi. Mies tuon kokeen takana on professori Walter Mischel, Columbian yliopiston professori ja yksi vuosisadan siteeratuimmista psykologeista.

Osaa kokeisiin osallistuneista 4-6-vuotiaista lapsista tutkittiin lähes 50-vuotiaiksi asti. Itsekuri vaahtokarkkitestissä lapsena ennusti menestystä elämässä: opintomenestystä, fyysistä kuntoa, itsetuntoa ja tavoitteiden savuttamista. Nämä ihmiset myös hallitsevat stressiä paremmin.

Saatavana JAMK kirjastosta!


Jätä kommentti