Hannele Torvinen nätverkscoachar med stark kunskap

På basis av vad skapas nätverksutbildningar och hurdana arbetsprocesser gömmer sig bakom dessa? Enligt Vuxenutbildningens koordinationsprojekts nätverkscoach Hannele Torvinen är en av de största utmaningarna med att ordna nätverksutbildningar det att ingen har skrivit något klart om nätverksarbete.

”Det är nytt för alla, både för nätverksaktörerna och för oss nätverkscoachar. I detta jobb måste man använda sitt eget huvud och fundera tillsammans, och detta utgör enligt mig den inspirerande delen. Källor bör användas men de fungerar som råvaror för inspiration och tankar. Nätverksutbildningarna förverkligas alltid utgående från behov, vi går till områden med redan existerande ställningar. Detta har också erbjudit oss nätverkscoachar utmärkta möjligheter att tänka, lära och begripa saker.”

Hannele är nöjd då nätverkscoacharnas kunder får idéer och tankar till sin egen verksamhet från utbildningarna.

”Jag gillar termen nätverks informationskutym. Hur regelbundet, med vilka teman och i hurdana sammansättningar samlas nätverket? På vilka sätt dokumenteras nätverkets vardagliga verksamhet för att underlätta återkommandet till kritiska och problematiska punkter? Finns det mer utvecklade informationskutymer än t.ex. e-post som hjälp till snabba situationer? Hur utvecklas nätverkets minne och intelligens? I dessa frågor har den sociala medians nätverk erbjudit metaforiska redskap åt nätverken. Det finns ändå fortfarande ganska få organisationsöverskridande utvecklade sätt att verka.”

Lyssna på Hannele Torvinens intervju i sin helhet som Läroport -podcast!

Lyssna på Läroport -podcasten i JAMK:s Moniviestin -plattform.
Ladda ner Läroport -podcasten till din egen dator här.

Ifall den senare länken öppnar podcasten i webbläsaren, ladda ner den till din dator genom att högerklicka med musen och välja ”Spara”.