Mukavaa kesää!

Kirjastot ovat sulkeutuneet kesän ajaksi ja avaamme ovet jälleen elokuussa. Toivotamme kaikille oikein mukavaa ja rentouttavaa kesää. Haluamme myös kiittää asiakkaitamme menneestä lukuvuodesta. Teidän kanssanne on ollut hauskaa tehdä töitä.Muistathan että e-aineistomme ovat käytössäsi vaikka kirjastotila on suljettu.

Kulunut vuosi oli erityisesti pääkampuksen kirjastossa ja Lutakon kampuskirjastoissa muutoksen vuosi. Omatoimikirjasto on lähtenyt hyvin liikkeelle ja siitä saatu palaute on pääsääntöisesti, molemmin puolin, kiittävää. Jamkilainen, jos et vielä ole hoitanut kirjastokorttiasioitasi kuntoon ja päässyt siksi asioimaan omatoimisesti kirjastossa, tule elokuussa käymään asiakaspalvelussa niin laitetaan kortti toimintaan. Lisätietoja omatoimisesta kirjastonkäytöstä löydät intrasta.

Kirjastotilojen käyttöä on muutenkin kehitetty. Lutakon kampuskirjastoa uudistettiin muunneltavaksi tilaksi ja pääkampuksella otettiin käyttöön vyöhykkeet. Jos sinulla on hyviä kehitysideoita niin ota toki meihin yhteyttä.

Tilojen kehittämisen ohessa olemme lisänneet e-kirjojen määrää. Saimme käyttöön lisää kotimaisia e-kurssikirjoja sekä pyrkineet muutenkin edistämään kotimaisen aineiston tarjontaa. Vieraskielistä e-kirjallisuutta meiltä löytyy runsaasti. Sopivia e-kirjoja ja p-kirjoja pääset etsimään Janetin avulla. Useimmat e-kirjat avautuvat yleisimmillä Android ja iPad-tableteilla mutta ensikertalainen joutuu vähän harjoittelemaan. Ohjeita ja vinkkejä löydät verkkosivuiltamme.