Miksi johtamisen kirjat ovat hyllyssä sekaisin?

Pääkampuksen kirjaston palautelaatikkoon tuli palaute johtamisen eli 005 luokassa olevien kirjojen epäjärjestyksestä. Kyseessä on todellakin asiakkaan kannalta harmittava tilanne. Joissakin kirjoissa saattaa olla tarkempi hyllyluokitus, esimerkiksi 005.6 tai 005.2 ja sitten on kirjoja, joiden hyllyluokitus on 005. Nämä kaikki sijaitsevat kuitenkin samassa hyllyssä. Kirjoja ei ole järjestetty luokituksen mukaan vaan ainoastaan aakkosjärjestykseen. Näin esim. 005.2 luokitetun kirjan sijainti ei ole aikaisemmin kuin 005.6 luokitetun, vaan niiden järjestys riippuu siitä mikä sana seuraa luokitusta. Tämä johtuu siitä, että kaikki johtamisen kirjat on hiljattain yhdistetty samaan hyllyluokkaan. Useimmiten asiakkaan tiedontarve vaatii johtamisen tutkimista monesta näkökulmasta ja  kirjoja selaamalla löytää nyt samalla kerralla useamman relevantin lähteen. Aikaisemmin johtamisen kirjat oli jaoteltu hyllyluokituksen mukaisesti pienempiin kokonaisuuksiin, esim. tiimijohtaminen ja henkilöstöjohtaminen.

Tarkoitus on jatkaa kirjojen luokituksen päivittämistä siten, että jokaisella johtamisen kirjalla on lähitulevaisuudessa sama hyllyluokka eli 005 ja tarkemmat luokitukset on poistettu sekä selkätarroista että Janetista. Silloin ne löytyvät hyllystä helpommin.

Jätä kommentti