Kirjasto päivitti kokoelmatyön periaatteet


Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto päivitti vuoden alussa kokoelmatyön periaatteet ja kurssikirjahankinnan periaatteet (luettavissa JAMKin henkilökuntaintrassa). Erityisesti sähköisen aineiston hankinta on muuttanut työmaatamme.

Hankimme, ylläpidämme ja poistamme aineistoja ensisijaisesti JAMKin koulutusalojen tarpeisiin. Pidämme erityistä huolta kokoelmien ajantasaisuudesta ja hankimme etenkin tutkittua tietoa.

Fyysisiä sähköisiä aineistoja (esim. DVD- ja CD-levyjä) emme enää osta kuin satunnaisesti. Materiaalit ovat nykyään bitteinä verkossa – e-kirjat, e-lehdet & tietokannat.

Tiesitkö muuten, että kirjastoon hankittavissa sähköisissä aineistoissa on oltava kirjastojakeluun oikeuttava lisenssi? Tämän vuoksi joudumme toisinaan tuottamaan pettymyksiä e-kurssikirjoja valitseville opettajille. Onneksi tarjolla on yhä enemmän vapaasti käytettäviä avoimia sähköisiä aineistoja, myös kirjaston kokoelmatietokannassa.

Jätä kommentti