Opin ovien työ pohjustanut ELY-keskusten roolia TNO-koordinoijana

Tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden koordinointitehtävien siirtyminen ELY-keskuksille on pääaiheena kevään ensimmäisissä Opin ovi -podcasteissa. Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen osaamispalveluiden hankintäpäällikkö sekä TNO-palveluiden vastuuhenkilö Ritva Kaikkonen kertoo Kymin seudun tilanteesta Opin Ovi Kymin päättymisen jäljiltä. Osuma-hankkeen projektikoordinaattori Helena Ylisirniö Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksesta sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtaja Terttu Kiviranta puolestaan paneutuvat aiheeseen niin ELY-keskusten kuin oppilaitostenkin näkökulmasta.

Kymissä Opin oven työtä jatketaan Kaakkois-Suomen Elo-foorumin voimin

”Opin ovi -projektien toimiessa ohjausta on kehitetty ESR-rahoitteisten hankkeiden voimin. Ohjauksen koordinointi on meille uutta, olemme Kaakkois-Suomen ELY-keskuksessa perustaneet Elo-foorumin viime lokakuussa ja sitä tekemään”, toteaa Ritva Kaikkonen Kaakkois-Suomen ELYstä.

”Punaisena lankana on verkoston voima. Toimintamme kannalta keskeisiä arvoja ovat asiakaslähtöisyys, avoimuus, osaaminen ja yhteistyö. Tulemme hyvin voimallisesti osallistamaan verkostotoimijoita. Haluamme poistaa eri verkostojen päällekkäisen toiminnan ja tehostaa toimintaa siten, että saamme vahvistettua hyvinvointia Kaakkois-Suomessa, tuotettua osaavaa työvoimaa ja edistettyä työllisyyttä sekä yrittäjyyttä. Tässä siis yhdistyvät alue-, koulutus-, elinkeino- ja työvoimapoliittiset näkökulmat.”

Kuuntele Ritva Kaikkosen haastattelu kokonaisuudessaan Opin ovi -podcastina!

Kuuntele Opin ovi -podcast JAMK:n Moniviestimessä
Lataa Opin ovi -podcast omalle koneellesi tästä

Mikäli jälkimmäinen linkki avaa podcastin selaimeen, lataa se tietokoneellesi klikkaamalla linkkiä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla “Tallenna”.

Opin ovet pohjustaneet ELY-keskusten roolia

”Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksessa Osuma-hanke on ollut se työrukkanen, jolla ELY-keskus tämän tehtävän muokkaa, kehittää alueelle sopivaksi ja ottaa käyttöön. Hankkeen näkökulmasta ajatellen tämä on sitä kehittämistyötä ja juurruttamista”, sanoo Osuma-hankkeen projektikoordinaattori Helena Ylisirniö.

Jyväskylän koulutuskuntayhtymän kehittämisjohtaja Terttu Kiviranta näkee, että myös Keski-Suomessa Opin ovella on ollut tärkeä osansa koordinointitehtävien siirtyessä ELY-keskuksille. Keski-Suomen Opin  oven myötä on syntynyt esimerkiksi maakunnallinen ohjauksen kehittämisryhmä.

”Olen itse toiminut ryhmän puheenjohtajana, ja nyt Opin ovi -projektin päättyessä olemme sopineet, että jatkossa ryhmä muuttuu Keski-Suomen alueen Elo-ryhmäksi ja puheenjohtajuus siirtyy ELY-keskukselle.”

Kuuntele Helena Ylisirniön ja Terttu Kivirannan haastattelu kokonaisuudessaan Opin ovi -podcastina!

Kuuntele Opin ovi -podcast JAMK:n Moniviestimessä
Lataa Opin ovi -podcast omalle koneellesi tästä

Mikäli jälkimmäinen linkki avaa podcastin selaimeen, lataa se tietokoneellesi klikkaamalla linkkiä hiiren oikealla painikkeella ja valitsemalla “Tallenna”.