Verkkosivuilla muutoksia, Elo-verkkolehti kasvatti lukijakuntaansa vuonna 2012

Klikkaa kuvaa nähdäksesi se suurempana.

Projektin ulkoinen viestintä vuonna 2012 keskittyi Opin ovi -projektien toiminnasta tiedottamiseen verkossa sekä erilaisissa tapahtumissa ja seminaareissa. Erityisen oleellinen osa koordinaatioprojektin viestinnästä oli kertoa päättyvissä Opin ovissa luoduista hyvistä käytännöistä ja projektituotoksista.  Tämän vuoksi Opinovi.fi-sivustoa uudistettiin syksyllä visuaalisesti raikkaammaksi ja rakenteellisesti tarkoituksenmukaisemmaksi. Sivuston aiempi Koulutukset -osio muuttui Hyvät käytännöt -osioksi. Sivustolla on ollut vuoden aikana n. 30 700 käyntiä (yksilöityjä kävijöitä n. 20 200) ja n. 113 500 sivulatausta.

Opin ovi -kanava avattiin lokakuussa 2012 ja ensi alkuun se keräsi yhteen koordinaatioprojektin kevään ja syksyn aikana tuottamaa audiovisuaalista aineistoa. Lokakuun aikana myös vanha Opin ovet avoinna -blogi sekä Opin ovi -uutiskirje siirtyivät Opin ovi -kanavalle. Opin ovi -kanavalla käytiin 3 kuukauden aikana yhteensä yli 2 000 kertaa. Opin ovi -uutiskirjettä toimitettiin vuoden aikana 10 kertaa ja sillä oli 263 lukijaa. Videoita kertyi yhteensä 32, podcast-lähetyksiä 11.

Elinikäisen ohjauksen verkkolehti Elossa julkaistiin vuoden 2012 aikana 17 elinikäiseen oppimiseen ja ohjaukseen liittyvää artikkelia, ja siellä oli noin 7 400 käyntiä. Ahkeran markkinoinnin tuloksena Elo-verkkolehden uutiskirjeen tilaajien määrä nousi vuoden aikana 73:sta 249:een.

Sosiaalisen median merkitys viestin viejänä kasvaa

Facebookissa Opin ovi -hankkeilla oli vuoden lopussa 326 tykkääjää (59 enemmän kuin vuoden alussa), Twitter-seuraajia 423 (141 enemmän kuin vuoden alussa). Vuoden aikana myös Elo-verkkolehti sai Facebook-sivun ja Twitter-tilin. Facebook-tykkäyksiä Elo-verkkolehti sai vuoden aikana 99, Twitter-seuraajia 18. Jos et vielä seuraa Opin ovia tai Eloa Facebookissa ja Twitterissä, niin nyt on hyvä aloittaa! (linkit tähän). Näyttää siltä, että jatkossa Twitterin merkitys kasvaa ja se tulee voittamaan Facebookin.

Lue lisää koordinaatioprojektin vuodesta 2012 Opin ovi -uutiskirjeestä.