Alueellisten ELO-ryhmien muodostaminen etenee positiivisessa hengessä

LAITURI-projektin kehittämisasiantuntija Antti Laitinen vieraili Opin ovi -podcastissa vastaamassa kysymyksiin alueellisten ELO-ryhmien tämänhetkisestä tilanteesta viime syksyn ELY-kierroksen tunnelmien pohjalta.

”Alueilla ollaan liikkeellä positiivisessa hengessä. Koordinaatiotarve alueilla on noussut myös ilman ulkoista, ministeriön tulosohjausta. Yleinen tarve asioiden katsomiselle yhdessä on siis lähtenyt sisältä käsin. ELYjen rooli vaihtelee, joillain alueilla ELYt ovat olleet vahvasti mukana alusta asti. Toisilla alueilla taas on ollut vahvoja oppilaitosverkostoja, ja ELYjen rooli on ollut enemmän seuraava ja tiedottava.”

LAITURI-projekti tukee alueellisten ELO-ryhmien käytännön toimintaa tekemällä toteuttamalla konsultaatiokäyntejä tässä vaiheessa muutamille ELY-alueille, jatkossa mahdollisesti kattavammin. Lisäksi LAITURI on mukana toteuttamassa koulutuksia ELY-TNO-avainhenkilöille yhdessä Koulutus- ja kehittämiskeskus Salmian kanssa sekä ELYjen vertaisfoorumeja nuorisotakuuseen liittyen tulevana syksynä.

”Konsultaatioissa menemme mukaan yhteen alueen ensimmäisistä ELO-ryhmän tapaamisista ja annamme konsultaatiota alueelta lähtevän tarpeen mukaan. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi yhteistä verkostopäivää, jonne tulee paikalle myös asiakkaita sekä ohjaustyötä tekeviä. ”

Kuuntele Antti Laitisen haastattelu kokonaisuudessaan Opin ovi –podcastina.

Podcastin voi kuunnella myös JAMK:n Moniviestimessä.
Lataa podcast omalle koneellesi täältä.

Lisätietoja:

LAITURI Opinovi.fi:ssä
LAITURI Salmian sivuilla