Opin ovien työ esillä kesän videoissa ja podcasteissa

Opin ovi -kanavalla julkaistiin kesän aikana video- ja podcastmateriaalia yhdestä jos toisesta Opin ovi -projektista ja Opin oven yhteistyökumppanista. Esille pääsivät mm. Etelä-Pirkanmaalla Opin oven työn tuloksena syntynyt Ura Ovi ry, OpinOvi Etelä-Savo, KE-TU-projekti, OpinOvi L-U ja CIMO-Euroguidance.

Ura ovi ry jatkaa siitä, mihin Opin ovi jäi

Opin Ovi Etelä-Pirkanmaa päättyi kesäkuun lopussa, mutta sen aloittamaa työtä alueella jatkaa Valkeakoskelta käsin toimiva Ura Ovi ry. Ura Ovi ry:n uravalmennuspäällikkö Minna Kotilainen sekä uravalmentaja Tarleena Rantanen istahtivat podcast-haastatteluun kertomaan, mitä tämä käytännössä tarkoittaa.

“Ura Ovi ry on uudenlainen työttömien yhdistys, joka on perustettu tuottamaan työnhakijoille enemmän ennaltaehkäisevää ja valmentavaa kuin kuntouttavaa palvelua”, sanoo Minna Kotilainen.

”Ura Ovi -hanke taas on yhtä kuin Ura Ovi -yhdistys. Kaikkia työttömien yhdistyksiä rahoitetaan ELYn työllisyyspoliittisella avustuksella aina viisi vuotta kerrallaan. Samalla lailla meidänkin yhdistyksemme saa tähän toimintaan rahoitusta ELYltä. Hankkeella – eli tällä rahoituksella – pyöritämme yhdistystä.”

Kuuntele haastattelu kokonaisuudessaan Opin ovi -podcastina!

Etelä-Savo palvelee verkossa ja kasvokkain

OpinOvi Etelä-Savo on pyrkinyt tuottamaan Etelä-Savon alueelle asiakaslähtöiset, organisaatioiden yhdessä järjestämät, yhden luukun periaatteella toimivat aikuiskoulutuksen ohjauspalvelut.

”Olemme tuottaneet kasvokkain tapahtuvaa ohjauspalvelua, mutta sen lisäksi palvelumme on saatavilla esimerkiksi sähköpostissa, verkossa, puhelimitse ja Skypen välityksellä. Lisäksi olemme mm. kehittäneet lomakkeen henkilökohtaistamisen edistämiseksi ja lisänneet ohjausosaamista aikuiskouluttajien keskuudessa”, kertoo OpinOvi Etelä-Savon projektipäällikkö Maarit Heinikainen videohaastattelussa.

Toisella videolla OpinOvi Etelä-Savon palveluohjaaja Timo Häkkinen kertoo tarkemmin OpinOvi Etelä-Savon fyysistä palvelupisteistä sekä www.kopase.fi-verkkopalvelusta.

KE-TU-projekti auttaa tutkintonsa keskeyttäneitä

Lappeenrannan teknillisestä yliopistosta käsin toimiva KE-TU-projekti (Keskeytynyt opiskelu tutkinnoksi) on kehittänyt menetelmiä, joilla tuetaan opiskelunsa keskeyttäneiden opiskelijoiden tutkintojen loppuun saattamista ja siten estetään “drop out” -tilanteen muodostuminen.

”Projektissa on mukana 24 Lappeenrannan teknillisen yliopiston opiskelijaa, joiden opinnot ovat joko keskeytyneet tai merkittävästi hidastuneet”, kertoo projektipäällikkö Sini Sarvilahti.

”Olemme järjestäneet heille vertaistapaamisia, joista on ollut hyötyä heidän opintojensa uudelleen käynnistämisessä. Lisäksi olemme kehittäneet toimintamallia opintojen etenemisten seurantaan yliopistoissa.”

OpinOvi L-U esittelee  eteispalvelumallia

Kesällä päättyneen OpinOvi L-U:n projektipäällikkö Matti Pihlajamaa ja projektityöntekijä Tuula Hapulahti kertovat videohaastattelussa projektin keskeisistä tuotoksista kuten yhteisestä eteispalvelumallista. Mitä jää elämään projektin päättyessä?

Entä mitkä ovat olleet OpinOvi L-U:n keskeisimmät kulma- ja pulmakivet? Projektityöntekijä Tuula Hapulahti kertoo podcast-haastattelussa tutkimuksestaan, jossa hän on pyrkinyt niitä selvittämään.

Lue tarkemmin OpinOvi L-U:n erilaisesta päätösseminaarista

Kansainvälisiä asioita

Katso myös aikuisohjauksen koordinaatioprojektin tuottamat CIMOn Euroguidance-toimintaa esittelevät videot (suomeksi ja ruotsiksi)

Kuuntele podcast bosnialaisesta ohjaustilanteesta (englanniksi)