Opin ovien uusimmat verkkopalvelut palvelevat ohjaajia

Opin ovet ovat avanneet vuosien varrella monenlaisia verkkopalveluita. Osa niistä on tarkoitettu apuvälineiksi ohjauksen tarpeessa oleville asiakkaille, toiset taas palvelevat alueen ohjaajia ja ohjausverkostoja.

Satakunnassa tarjolla opintopolkuja

Satakunnan Opin Oven vasta avattu Sataovi (www.sataovi.fi) on tarkoitettu tueksi TNO-työtä tekeville, mutta palvelua voivat käyttää myös suoraan asiakkat. Sataovi-palvelukartassa ohjaaja voi edetä eri ohjauspolkuja asiakkaan kanssa ja kerätä muistiin hyödyllisiä yhteyshenkilöitä eri organisaatioista.

Sataovi on sähköinen palvelukartta, josta ei suoraan löydä koulutuksia, vaan ohjaustoimija voi kartoittaa sivuston avulla eri yhteyshenkilöitä. Toki palvelukarttaa voi käyttää myös asiakas suoraan, mutta varsinaisesti se on tarkoitettu ohjaustoimijoille.

Sataoven etusivulta löytyy neljä mallipolkua, joita pitkin tietoa voi lähteä hakemaan. Mallipoluista yksi on alanvaihtajille, toinen opintoja huviksi ja hyödyksi kaipaaville, kolmas maahanmuuttajille ja neljäs tueksi työnantajalle. Niitä klikkaamalla pääsee prosessit listaavaan valikkoon, josta taas voi edetä eri vaiheiden palveluntarjoajien yhteystietoihin. Organisaatioiden yhteystietosivuilla kerrotaan lisäksi hiukan tarkemmin kunkin organisaation ohjauspalveluista.

Sivuston oikeasta laidasta löytyvän avainpainikkeen avulla voi lisätä omaan suunnitelmaansa erilaisia toimijoita polun varrelta. Tämän suunnitelman voi myös tulostaa PDF:ksi asiakkaalle.

Lapin TNO-työtä tekeville verkostokartta avuksi

Lapin TNO-palveluiden sivusto (www.lapintno.fi) on alueen TNO-toimijoille rakennettu sivusto, joka on tarkoitettu keskinäiseen yhteydenpitoon ja tiedonvaihtoon. TNO-verkoston toiminta-alustana sivustolla on kirjautumisen vaativa verkostokartta.

Verkostokartta sisältää tietoa Lapin eri alueiden ja organisaatioiden yhteyshenkilöistä. Kartan lisäksi sivustolta löytyy mm. ajankohtaisia uutisia ja linkkejä erilaisille ohjaajia kiinnostaville sivustoille.

Sivustoja laidasta laitaan

Vanhempia tällä hetkellä toimivia Opin ovien perustamia verkkopalveluita löytyy laidasta laitaan. Palvelupiste-AikuiskoulutusEP:n sivuilta (www.aikuiskoulutusep.fi) löytyy tietoa aikuisopiskelun mahdollisuuksista Etelä-Pohjanmaalla sekä varausnumerot ohjausaikaa varten.

OpinOvi Etelä-Savon verkkopalvelu (www.kopase.fi) on tarkoitettu asiakkaille, ja sivustolla on erilaisten yhteydenottomahdollisuuksien lisäksi tietoa mm. opintotarjonnasta ja opintojen rahoituksesta.

Itä-Uudenmaalla toiminut OhjausPiste on sulkenut ovensa, mutta sen verkkosivuilta (www.ohjauspiste.fi) löytyy vielä materiaalia alueen koulutustarjonnasta.  Keski-Uudenmaan www.opiskelijaksi.net esittelee asiakkaille Uudenmaan opiskelupaikat sekä tarjoaa apua valitsemiseen.

Keski-Pohjanmaan Opastin tarjoaa kattavan palvelun niin henkilö-kuin yritysasiakkaille, ja ohjaajille Opastimessa on oma, työtä helpottava intranet. (www.opastin.fi) Kainuun OpinRaitin sivuilta löytyy ohjeita ja yhteystietoja asiakkaille (www.opinraitti.fi).

Koulutusneuvonta Kymiedun sivuilta (www.kymiedu.fi) asiakkaat löytävät tuhdin tietopaketin lisäksi puhelinnumeron ja sähköpostiosoitteen ohjausajan varaamiseksi.

Aikuiskoulutuksen voiman sivuilta (www.aikuiskoulutuksenvoima.fi) löytyy tietoa Joensuun neuvonta- ja ohjauspisteen aukioloajoista. OpinTorin sivuilta löytyy yhteydenottomahdollisuuksia asiakkaille sekä esimerkiksi ohjausaiheisia blogeja (www.opintori.info).

Turun OpinOvi –palvelupisteen sivuilta löytyvät palvelun ajanvaraustiedot sekä linkkejä asiakkaille. (www.opinoviturku.fi)