Yhteistyöllä Menestyjäksi Lapissa

Header_2_2014_matala

Menestyjäksi LapissaMenestyjäksi Lapissa – Elinikäisen ohjauksen toimintamallin kehittäminen -projekti on päättymässä. Lapin tieto-, neuvonta- ja ohjaus (TNO) -toiminta jatkuu projektissa rakennetun mallin mukaisella toimintajärjestelmällä. Toimintajärjestelmässä eri ryhmillä on selkeät roolit, jotka on kuvattu päivitetyssä kumppanuussopimuksessa ja Lapin elinikäisen oppimisen ja ohjauksen yhteistyöryhmän (ELO-ryhmän) toimintasuunnitelmassa.

Mukana olevat 36 organisaatiota ovat alkuvuodesta 2014 päivitettyjen kumppanuussopimusten kautta sitoutuneet kehittämään ja myös toteuttamaan verkostomaisia TNO-palveluita Lapissa. Projektin toimintaan on lisäksi osallistunut TNO-toimijoita myös muista organisaatioista.

Yhteisinä TNO-toimijoiden käyttöön tehtyinä mutta osittain myös ulospäin avautuvina työvälineinä toimii Lapin TNO-palveluiden sivusto www.lapintno.fi ja siihen upotettu Lapin TNO-toimijoiden verkostokartta.

Projektin toiminnasta, tuloksista, onnistumisista ja haasteista sekä tulevaisuuden näkymistä voi lukea toimittamassamme artikkelikoosteesta Yhteistyöllä Menestyjäksi Lapissa.

Toiminta jatkuu uudessa projektissa

Projektin koulutusta verkostomaisesta työotteesta Rovaniemellä.
Projektin koulutusta verkostomaisesta työotteesta Rovaniemellä.

Menestyjäksi Lapissa -projekti on verkostoitunut aktiivisesti maakunnallisella ja valtakunnallisella tasolla. Projektissa on järjestetty koulutusta valtakunnallisten ERKKERI- ja STUDIO -projektien kautta sekä omaa koulutusta yhteistyössä Lapin yliopiston AIKO-projektin kanssa. Kiitosta on saatu myös kymmenestä webinaarista, joita projekti on järjestänyt eri teemoista.

Toiminta perustuu Menestyjäksi Lapissa I- ja Lapin Opin ovi -projekteissa laadittuun maakunnalliseen aikuisten TNO-palvelujen strategiaan. Toiminta tähtää asiakaslähtöiseen, uudistuvaan palveluosaamiseen.

Toimintamme jatkuu Lapin TNO-toimijoissa. Toiminnalle on saatu myös projektitukea, kun Menestyjäksi Lapissa 2 – projekti (1.2.2014 -31.1.2015) käynnistyy. Menestyjäksi Lapissa 2-projektilla syvennetään koulutusorganisaatioiden verkostomaista TNO – toimintaa ja TNO-toimijoiden sitoutumista sekä löytää keinoja viedä TNO-toimintaa asiakaslähtöiseen työelämäyhteistyöhön.

Yhteystiedot

  • Arja Taavetti, projektipäällikkö, Lapin matkailuopisto
    p. 0207984619, etunimi.sukunimi@redu.fi
  • Niina Tikkanen, projektisuunnittelija, Ammattiopisto Lappia
    p. 010 383 4723, etunimi.sukunimi@lappia.fi