Kokoonnuimme yhdessä poliisiammattikorkeakoulun (POLAMK) kanssa läpikäymään CYBERDI-projektin tilannetta syyskuun lopussa. Kokoontumispaikaksi oli valittu tällä kertaa Jyväskylä ja Lutakon Leidi.

Yhdeksän aikoihin nautimme aamupalan Leidin alakerrassa. Moni meistä oli tavannut toisemme aikaisemmin, mutta joukossa oli uusia kasvojakin. Täten aamupalan jälkeen vuorossa oli esittelykierros. Kerroimme toisillemme työnkuvastamme CYBERDI-projektiin liittyen. Paikalla oli muun muassa kyberturvallisuuden, graafisen suunnittelun ja viestinnän asiantuntijoita. Totesimme, että CYBERDI-tiimissä on niin viranomaisia, insinöörejä kuin humanistejakin, mikä on hyvä yhdistelmä kyberturvallisuuden tietoisuuden levittämistä ajatellen.

Projektipäällikkö Kirsi Heiskanen esitteli CYBERDI-projektin kolme työpakettia:

  • kyberrikollisuuden torjuminen
  • tietoisuuden kasvattaminen
  • yhteistyön vahvistaminen

Voit tutustua tarkemmin projektin toimenpiteisiin https://www.jamk.fi/fi/Tutkimus-ja-kehitys/projektit/CYBERDI/Projektiesittely/

Aamupäivän aikana aiheet painottuivat kyberrikollisuuden torjuntaan. Keskustelua ja pohdintaa syntyi hyvin. Työpaketin seuraavat askeleet hahmottuivat, ja työskentely jatkuu yhdessä tiiviisti.

Maistuva lounas ja rauhallinen lounastauko antoivat uutta virtaa työskentelyyn. Iltapäivällä jatkoimme kyberrikollisuuden torjunta teemalla. CYBERDI-projektissa on tutkittu muun muassa forensiikka työkaluja ja tietokoneen haittaohjelmien tunnistamista koneoppimismenetelmin.

Lopuksi suunnittelimme projektin toista toimenpidettä eli tietoisuuden kasvattamista, sovimme yhteisistä projektikäytännöistä ja seuraavan kokoontumisen ensi vuoden alkupuolelle. Näin ollen onnistuimme tavoitteessa, kun kävimme projektin työpaketit läpi päivän aikana. Päivä oli melko tiivis ja sisälsi antoisia keskusteluita. Tästä on hyvä jatkaa valitulla Microsoft Teams yhteistyöalustalla, sähköpostitse ja puhelimitse. Vaikka nykyään yhteydenpito tapahtuu usein tekniikan välityksellä, on myös tärkeää tavata ihmisiä kasvokkain. Kiitos päivään osallistujille!

-Kaisa Sulasalmi, projektisihteeri, Jyväskylän ammattikorkeakoulu, IT-instituutti/CYBERDI-projektin viestintäasiantuntija