Uudistuksia e-kirjarintamalla

Dawsoneran e-lukualusta on vihdoin ja viimein uudistunut. Pikatestin mukaan uusi ulkoasu on hiukan kevyempi ja palvelu on aavistuksen helpompi käyttää kuin vanha.Dawsonera toimii parhaiten perinteisellä tietokoneella.

Valitettavasti uudistuksen tässä vaiheessa tukea mobiililaitteille ei ole vielä tullut joten kirjoja ei voine ladata iPadiin tai Androidiin. Online-lukeminen iPadin avulla on tosin aavistuksen helpottunut, vaan ei vieläkään ole kovin sujuvaa. Jäämme siis odottelemaan mobiiliyhteensopivuutta jota tässä blogissa on jo tovin kaipailtu.

Lisää ohjeita ja asiaa e-kirjoistamme löydät kirjaston verkkokirjasivultaPirinä-blogista ja Hyllyt Levällään-blogistamme.

Jos etsit e-kirjoja niin lähes kaikki JAMKin kirjaston hankkimat e-kirjat, myös Dawsoneran kirjat, on luetteloitu Janettiin.

Pikaohje miten Dawsoneran e-kirjoja haetaan

a) Hae kirja Janetin avulla

1. Avaa Janet ja tee haku. Klikkaa e-kirjaan vievää linkkiä.

2. Syötä JAMKin käyttäjätunnuksesi. Käyttöoikeus on vain JAMKin opiskelijoilla tai henkilökuntaan kuuluvilla.

3. Valitse Description-tekstin alta haluatko lukea kirjan Online-tilassa vai lataatko kirjan määräajaksi omalle tietokoneellesi.

b) Käytä Dawsonera.com -osoitetta

1. Vanha tuttu Dawsonera.com -osoite toimii edelleen. Kirjaudu sivun oikeasta yläreunasta Sign in –painikkeella.

2. Sinun on ensin valittava Shibboleth-toiminto.

3. Etsi pudotusvalikosta kirjastomme

 

4. Näppäile JAMKin verkkotunnuksesi.

5. Seuraavaksi avautuu palvelun etusivu, voit esimerkiksi tutkia JAMKin kokoelmaa tai tehdä hakuja Dawsoneran koko e-kirjatarjonnasta.

 

Lukemisiin,

Teemu Makkonen