Erätauolla kirjastossa

Oletko jo ottanut pari erää tuon opiskeluaikojen mahtavimman vastustajan, opinnäytetyön kanssa? Ehkä aikataulut, vaatimukset, vielä löytämättä tai jatkuvasti lainassa oleva lähdemateriaali ovat jo murjoneet sinua kehässä ja pahoin pelkäät viimeisen erän jälkeen ulkomuotosi olevan kuin Rockyn (sen viimeisen erän jälkeen). Tai ehkä sinulla on jäljellä enää se kaikkein viimeisin koitos, opinnäytetyön tallentaminen Theseukseen, mutta tuntuu siltä kuin Theseus kohtelisi sinua samoin kuin vastustajiaan elokuvassa Immortals. Jos näin on, sylkäise hammassuojat ulos suusta hetkeksi ja tule kirjastoon.

Opparisauna ja Oppariblogi

Ainakin yhteen pahaan stressinaiheuttajaan, löytämättä oleviin lähteisiin saat helpotusta kirjaston opparisaunassa. Siellä ei hierota kipeitä lihaksia, eikä pestä haavoja, mutta saat henkilökohtaista opastusta opinnäytetyösi aiheen lähteiden etsimiseen. Jos Nelli on tuntunut sinusta aikaisemmin aggressiiviselta amazoonilta, niin opparisaunan jälkeen se muuttuu juuri siksi mitä onkin: tiedonhakuportaaliksi, jonka käytön osaamalla löydät kirjat ja artikkelit tiedontarpeeseesi. Pääset tutustumaan esimerkiksi Ebscon tietokantoihin, jotka ovat lähdemateriaalien titaanijoukkoa. Lisäksi kirjastolla on Ebscolta koekäytössä 6.5. saakka äänikirjoja ja e-kirjoja. Irtaudu hetkeksi kaikesta harmaasta ja kurjasta kuuntelemalla vaikka Jane Austinin Pride and Prejudice (Ylpeys ja ennakkoluulo).

Joskus taas lähdemerkinnän pilkut, pisteet ja viivat tai viittaus tulostenippuun lähdemateriaalina voivat ottaa sinusta jonkin tuntemattoman mutta äärimmäisen tehokkaan taistelulajin lukko-otteen huolimatta siitä että olet lukenut Raportointiohjetta illoin ja aamuin. Mutta ei hätää, syventymällä Oppariblogin gurun neuvoihin pääset siitä irti. Näet myös, että lukuisat opiskelijat ovat kysyneet samoja kysymyksiä ennen sinua ja tänä päivänä heitä kutsutaan esimerkiksi tradenomeiksi, restonomeiksi, sairaanhoitajiksi, insinööreiksi… Ja sinäkin tulet epäilemättä olemaan yksi heistä.

Rentoutuminen ja opiskelutekniikka

 Erätauosta kirjastossa kannattaa muutenkin ottaa kaikki mahdollinen irti. Voit lainata rentoutus CD-levyjä ja opetella saavuttamaan mielenrauhan, joka on niin suuri että voit lamaannuttaa sillä vastustajasi. Tai saada paremmin opinnäytetyösi valmiiksi tai muuten vain opiskella tehokkaammin. Yksi vaihtoehto on myös kuunnella musiikkia tai rentoutusta Naxos Music Librarystä.

Mikäli haluat hioa yleensä opiskelutekniikkaa, siihenkin löytyy kirjallisuutta, samoin kuin luonnollisesti opinnäytetyön tekemiseen oppaita.

Kotirintaman uutiset

Kotirintaman uutiset lepuuttavat aina juoksuhaudassa uupunutta mieltä. Kirjaston kautta pääset PressDisplaystä lukemaan vaikka Kainuun Sanomia ja toteamaan, että koirankakka on taas tutusti ja turvallisesti ykkösaihe mielipidekirjoituksissa.

Askartelu

 Ja entäs sitten askartelu? Origamien taittelu kehittää keskittymiskykyä ja näppäryyttä. Aloittihan se Karate Kidkin autonpesulla, jonka nyt voi laajasti käsittää eräänlaisena askarteluna… Mutta paperiaskartelulla parannat sekä itsesi että ympäristösi hyvinvointia. Aivan varmasti sinulle jää tänä elektronisena aikakautena kuitenkin kasa tulostettuja artikkelikopioita ja mindmap hahmotelmia joille voit keksiä käyttöä paperiaskartelukirjojen avulla, sekä opinnäytetyön tekemisen lomassa, että varmasti sen jälkeen. Voit jopa antaa kirjoillekin uuden elämän (älä kuitenkaan lainassasi oleville kirjaston kirjoille, paitsi jos haluat lisähaastetta elämääsi kirjojen karhunta- ja korvausprosessin käynnistymisellä).

 

Eli ei muuta kuin anna kirjaston henkilökunnan kiillottaa haarniskasi, laita hammassuojat suuhun ja traileri pyörimään:

One Talented Student. One Excellent Library. And the Most Greatest Thesis Ever.

Coming Out In 2012

 Kirsi Laasasenaho

3 kommenttia

Jätä kommentti