Loppiaisesta vielä viisi päivää

Joulusta päästiin ja ajatukset alkavat suuntautua vääjäämättä lähenevään koulun alkuun. Joululomaa on onneksi jäljellä vielä viisi päivää, joten nautitaan siitä! Näin loman viimeisinä päivinä, kun on vihdoinkin kyllästynyt laiskotteluun ja syömiseen, on oivallinen tilaisuus harrastaa ulkona riehumista (etenkin loppiaisena, kun aurinko kauniisti syleili Jyväsjärveä).

Aurinkoisilla ilmoilla Jyväsjärvi täyttyy hiihtäjistä, luistelijoista, potkukelkkailijoista ja kävelijöistä. Kävimme kämppisteni Lindan (vas.) ja Tillan (oik.) kanssa jäällä riehumassa.
Aurinkoisilla ilmoilla Jyväsjärvi täyttyy hiihtäjistä, luistelijoista, potkukelkkailijoista ja kävelijöistä. Kävimme kämppisteni Lindan (vas.) ja Tillan (oik.) kanssa jäällä kävelemässä.

Myös sisällä on syytä riehua, jos työpöydälle on päässyt kertymään puolen vuoden kokoinen kasa elettyä elämää. Sain vihdoinkin järjestettyä laskut, lainapaperit, nuotit, vakuutuskirjat ja muut postista tulleet tärkeät asiakirjat oikeille paikoilleen ja puhdistettua työpöydän tulevan kevätlukukauden tieltä.

Pöytä etsimässä järjestystään.
Pöytä etsimässä järjestystään.

Touhukkaan päivän jälkeen on tietenkin rentouduttava jollain itselle mieluisalla tavalla – tällä kertaa se tarkoitti teekuppoisia ja hyvää televisioviihdettä. Varoituksen sananen tähän väliin: Seuraava tekstinpätkä saattaa kiinnostaa ainoastaan muusikoita! Mikäli aiheet saame ja musiikki eivät herätä sinussa minkäänlaista innostuksen kipinää, niin hyppää suoraan viimeiseen kappaleeseen. Vietin tänään iltaani Yle Fem-kanavan Saamelaissessioiden uusimman jakson parissa. Olen ollut kyseisestä ohjelmasta jo joitain päiviä hyvin innoissani ja katsonut kaikki esitetyt jaksot, mitä Areenasta löysin. Sarjassa seurataan tunnettujen ruotsalaismuusikoiden ja saamelaisartistien kohtaamisia karun kauniissa miljöössä, Vassijaurin tunturikylässä Ruotsissa. Kunkin jakson lopussa kuullaan yhteistyön tuloksena syntynyt biisi. Mielestäni on hienoa, että saamelaisalueiden musiikki saa tällä tavalla mittavaa huomiota. Myös idea yhteistyöstä pop- ja rock-artistien kanssa on mainio! Lisäksi on mielenkiintoista päästä seuraamaan läheltä erilaisten muusikoiden työskentelytapoja ja sitä, kuinka toisilleen tuntemattomat ihmiset onnistuvat tekemään kappaleen kolmessa päivässä. Suosittelen lämmöllä kaikille muusikoille ja musiikista kiinnostuneille, uusimmat jaksot voi katsoa Areenasta.

Vielä on viisi päivää lomaa jäljellä. Luvassa ainakin JAMKO:n kuntosalilla lorvailua, lounastreffit Ilokiven opiskelijaravintolassa, kaupunginkirjaston musiikkiosastoon uppoutumista, musisointia, lenkkeilyä päivänvalolla (kyseinen aktiviteetti arkena lähes mahdotonta), perunarieskan leivontaa ja yleistä rentoutumista. Toivotan kaikille lukijoille (onko teitä?) voimia tulevaan kevääseen!

Jätä kommentti